Biri gerçek diğeri kalbinin annesi

Güncelleme Tarihi:

Biri gerçek diğeri kalbinin annesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2013 00:00

İzmir’de iki yıl önce, kalp nakliyle yaşama tutunan 8 yaşındaki Hasan Hüseyin Demirel, sünnet oldu.

Haberin Devamı

Hasan Hüseyin’in sünnet töreninin onur konuğu ise kalbiyle hayat bulduğu Süleyman Ceren’in annesi Kezban ile babası Ali Ceren oldu. Oğlunun kalbini taşıyan Hasan Hüseyin’in eline kına da yakan Kezban Ceren, "Allah bana oğlumun yerine Hasan Hüseyin’i verdi, ona sağlıklı uzun ömür diliyorum" dedi. Hasan Hüseyin’in annesi Ayşe Demirel ise "Biz bir aile olduk, bir araya geldiğimizde çok mutlu oluyoruz" diye konuştu.

İKİ AİLENİN GÖZ BEBEĞİ OLDU / Foto Galeri

NAKİL İÇİN BEKLİYORDU YAPAY KALP TAKILDI



İzmir’in Bayraklı İlçesi’nde ev kadını Ayşe Demirel ile alüminyum doğrama işi yapan Bünyamin Demirel çiftinin 2 çocuğundan Hasan Hüseyin 5 yaşındayken rahatsızlandı. Yapılan tetkiklerde Hasan Hüseyin’e ’dilate kardiyomiyopati’ denilen kalp yetmezliği tanısı konuldu. 18 Ocak 2010’da rahatsızlanıp bir ay Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nde tedavi gören Hasan Hüseyin’in sağlık durumu giderek kötüleşti. Hasan Hüseyin 6 Aralık 2010’da Ege Üniversitesi Kalp Damar Cerrahisi Kliniği’ne yatırıldı. Nakil için kalp beklenen talihsiz çocuğa yapay kalp takıldı. Yeni yıla kalp destek cihazına bağlı giren Hasan Hüseyin, defalarca yoğun bakımlık oldu.

Haberin Devamı


DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI SONRASI MÜJDELİ HABER


Hayata küsen ve iyice içine kapanan Hasan Hüseyin için doğum günü olan 25 Mayıs’ta hastanede sürpriz bir kutlama düzenlendi. Bu bile talihsiz çocuğun yüzünü güldüremezken, kutlamaya katılan doktorlar, hemşireler, diğer nakil bekleyen hasta ve yakınlarının ortak dileği, 'Beklenen kalp artık bulunsun' oldu. Herkesin yürekten gerçekleşmesini istediği bu dilek 24 saat geçmeden oldu.



Afyonkarahisar’dan böbrek ve solunum yetmezliğinden kaynaklanan sağlık sorunları nedeniyle Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk edilen 18 yaşındaki Süleyman Ceren’in beyin ölümünün gerçekleştiği ve acılı ailesi tarafından organlarının bağışlandığı haberi geldi. Talihsiz gencin organları ihtiyacı olan hastalara ulaştırılmak üzere dağıtılırken, kalbi ambulans uçakla İzmir’e getirildi. Süleyman Ceren’in kalbi, Ege Üniversitesi Hastanesi’nde yapay kalple hayata tutunmaya çalışan Hasan Hüseyin Demirel’e nakledildi.

Haberin Devamı

SÜNNET DÜĞÜNÜNÜN ONUR KONUKLARI


Hasan Hüseyin, zorlu süreci geride bırakıp normal yaşamına dönerken, geçen yıl okula başladı. Yaşıtlarıyla koşup oynayan, mahallelerindeki Ekrem Hayri Üstündağ İlkokulu ikinci sınıfına giden Hasan Hüseyin, son olarak iki gün iki gece süren kutlamalarla erkekliğe ilk adımını attı. İlk gece kına yakılıp, ikinci gece mevlit okutularak, semazenlerin de gösteri yaptığı sünnet düğününde Ayşe- Bünyamin Demirel çiftinin onur konukları, Hasan Hüseyin’in taşıdığı kalbin sahibi Süleyman Ceren’in annesi Kezban Ceren ve babası Ali Ceren oldu. Hasan Hüseyin’in sünnet kınasını da anne Ceren yaktı.

'HERŞEY YOLUNDA'


Nakilden sonra Ceren ailesiyle görüştüklerini ve bağlarını sürdürdüklerini belirten anne Ayşe Demirel şunları anlattı:

Haberin Devamı


"Çok kötü günler geçirdik, oğlumun durumu çok kötüydü. Doktorlara soruyordum, cevap veremiyorlardı, susuyorlardı. Hasan Hüseyin’in doğum gününün ertesi günü 26 Mayıs’ta organ bağışı yapıldığı haberi geldi. Oğlum doğum günü pastasının mumunu söndürmekte zorluk çekti, nefesi yetmiyordu, nefes alamıyordu. Sağolsun doktorlarımızın da desteğiyle, bağış geldi. Bir gün sonra olmasına herkes çok şaşırdı, çok sevindi, herkes aynı dilekte bulunmuştu. Oğlumun sağlığı iyi, her şey yolunda, ufak tefek sıkıntılarımız oluyor ama biraz da kendisine dikkat etse daha iyi olacak."

'BAĞIMIZI KOPARMIYORUZ'

Kutsal bağışta bulunarak oğlunun hayatını kurtaran Ali Ceren ve Kezban Ceren çifti ile nakilden sonra iki kez görüştüklerini, birbirlerine gidip geldiklerini anlatan Ayşe Demirel, "Son olarak sünnete geldiler. Onlar da çok mutlu oldu, çok gelmek istiyorlardı. Biz de çok mutlu olduk. Çok güzel geçti. Onlar Hasan Hüseyin’e ’oğlum’ diyor, çok seviyorlar. Evladı gibi görüyorlar. ’Başka ailelere de organlar gitmiş ama Hasan Hüseyin ayrı, oğlumuzu görüyoruz onda’ diyorlar. Birbirimizi görünce çok mutlu oluyoruz, bağımızı koparmıyoruz, hep görüşüyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

'SÜLEYMAN’IN YERİNE ONU KOYUYORUM'


Ayşe Demirel, organ bekleyen hastalar adına bağış çağrısında da bulunurken, DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Kezban Ceren, Hasan Hüseyin’i oğlu gibi sevdiğini söyledi. Kezban Ceren, "Allah Hasan Hüseyin’i bana çocuğumun yerine verdi. Ona uzun, sağlıklı bir ömür diliyorum. O benim evladım oldu, Süleyman’ın yerine onu koyuyorum. Oğlumun organlarıyla başka hastalar da can buldu, ama herhalde Hasan Hüseyin çocuk diye bir başka seviyorum. Sünnetine katılmak da beni çok mutlu etti" dedi.

Hastane günlerini, çektiği acıları unutan Hasan Hüseyin ise sağlıklı olduğunu, arkadaşlarıyla oyun oynadığını söyledi. Hasan Hüseyin, "Büyüyünce kalp doktoru olmak istiyorum" diye konuştu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!