Birgi'deki tarihi konak turizme açıldı

Güncelleme Tarihi:

Birgideki tarihi konak turizme açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2017 10:20

Birgi'deki tarihi konak turizme açıldı

Haberin Devamı

İZMİR'in Ödemiş İlçesi Birgi Mahallesi'nde 250 yıllık tarihi geçmişe sahip yıkık konak, Kadılar Paşazade Konağı Butik Otel ve Restoran adıyla turizme kazandırıldı.

Birgi'de kadılık yapan Mehmet Emin Paşa'nın yadigarı 250 yıllık Kadılar Paşazade Konağı, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun denetimindeki restorasyon çalışmaların sonucunda yedi odalı butik otele dönüştürüldü. Ulusoy A.Ş.'nin sahipleri Kadılar Paşazade Konağı'nı, yenileyerek hizmete açtı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş Bölge Koordinatörü, eski Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener ve Ödemiş Zabıta Müdürü Hüseyin Sav'ın da katıldığı açılış töreninde, konakta doğmuş ve bugün 97 yaşında olan Muhlis Ulusoy kurdeleyi kesti. Keşkek ve kar helvası gibi yöresel ikramlarla ağırlanan konuklar, halk oyunları gösterilerini de ilgi ile izledi.

Antik mobilya ve eşyalarla dekorasyonu yapılmış butik otelde kullanılan her eşyanın bir hikayeye sahip olduğunu anlatan Ulusoy şirketi temsilcilerinden Hulusi Ulusoy, "Birgi'ye kadılık yapan atalarımızdan kalan bu mirası, tarihi mimari yapısını koruyarak yeniledik. Zor bir süreçti ama hayalimizden vazgeçmedik. Zorlukları yendik, tarihi ayağa kaldırdık. Geçmişe nefes verdik. Siz değerli dostlarımızın hizmetine sunduk. 2014 yılında başlayan çalışmalarda orijinal mimari yapısı korunarak bugünkü haline getirilen konak Ödemiş Ovası'na hakim manzaraya, geniş bir avluya, yerel tatların hazırlandığı yemek ve kahvaltı servisleri verebilen bir restorana sahip. Ülkemiz turizmine de önemli bir katkı sağlayacağımızı düşünüyoruz" diye konuştu.

ÖDEMİŞ (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!