Birden fazla kişiyi sevmek normal mi?

Güzin Abla
Haberin Devamı

İzmir'den G.G /

Güzin Ablacığım, merhaba. Yazılarınızı hiç kaçırmadan okuyan iki yakın arkadaşız. Aynı okulda okuyoruz. İkimizin de sevdiği gençler var, sorunlarımız aynı: Bu gençlerle mutlu olamıyoruz. Onlarla arkadaşlık ederken, onları severken başkalarıyla da çıkıyoruz. Mesela bir genç benim dikkatimi çektiğinde onunla arkadaşlık etmeye başlıyorum. Beraber olduğum gençten soğuduğumu hissediyorum. Yani kimi sevdiğimi, kimi istediğimi bilemiyorum. Bu durum beni yanlış davranışa sürüklüyor. Arkadaşım da ben de bunalıma girdik, hayata çok karamsar bakıyoruz. Kimseyi gerçek anlamda sevemiyoruz ya da aynı anda birkaç kişiyi birden sevdiğimizi düşünüyoruz. Bu mümkün mü? İnanın, sırf bu nedenle psikoloğa bile gittik. Ama bir çözüme ulaşamadık. Sizin bizi anlayacağınızı umuyoruz.

Sevgili Kızlarım, kaç yaşlarında olduğunuzu yazmamışsınız, lisede okuduğunuza göre, henüz 17 yaşlarında olmalısınız. Bu yaşlar, kızların da, erkeklerin de en çılgın çağıdır. Her şey onlar için heyecan demektir. İçlerinde onları kıpır kıpır yapan ilk seks dürtüleri, henüz bu dürtüye hükmedemedikleri için de bir anlamda onun sürükleyişi içinde, oradan oraya savrulurlar. Bu yaşlarda sevginin onlar için anlamı çok farklıdır. Sevgi bu dönemde cinsel çekicilik ağırlıklıdır. Cinsel heyecanlar ağırlıklıdır. İşte sizin bir türlü anlam veremediğiniz, biriyle beraberken bile, sizin deyiminizle onunla çıkarken bile, bir başkasına çekildiğinizi hissetmeniz, tümüyle bu çelişkiden kaynaklanır.

Güzel Kızım, bunalıma girmenize gerek yok. Kendinizi anormal de görmeyin. Belki biraz rahat bir ortamda, istediğinizle, istediğiniz kadar birlikte olabiliyorsunuz. Bu yüzden de o daldan o dala koşuşturmaktasınız. Ama, aslında bu çıktığınız gençlerden hiçbirini gerçek anlamda sevmiyorsunuz. Bu bir hoşlanma, bu bir çekilme yalnızca. Günün birinde, yüreğinizde ve beyninizdeki tüm duygular yerli yerine oturunca, bu düşünceleriniz de değişecektir. Gerçek bir sevgiyi yakalayınca, artık bir başkasına çekilme duymadığınızı göreceksiniz. Sabırlı olun güzel kızlarım, bu arada da böyle daldan dala koşmaktan vazgeçin. Daha büyük bir duygu karmaşası yaşatır bu size. Sizi duygusal açıdan yıpratmaktan başka bir işe yaramaz.

Yazarın Tüm Yazıları