Biraz da halkın sesi dinlense

Yeni Büyükşehir Kanunu ile belediyelerin sınırlarında değişiklik yapıldı. Bölge halkının görüşü alınmadan yapılan bu değişiklerin en çarpıcı örneklerinden birisi de Yenimahalle-Çayyolu’nda yaşandı.

Haberin Devamı

Gece saat 03.30’da bir önerge ile Yenimahalle Belediyesi’nin sınırları değiştirildi. Bu olay, gündemi takip eden, duyarlı her vatandaşın algılayabileceği gibi; yapılacak yerel seçimlerin kazanılması için saptanan bölgelerin, muhalefetin elinden iktidarın eline geçiş operasyonudur. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar gerek halkla diyaloğu, gerekse çalışkanlığı ve üreticiliği ile, belediye hizmetlerine başarı damgasını vurmuş, adını Türkiye çapında duyurmuş bir başkandır. Merkeze uzak mesafede olan Çayyolu halkının ayağına tüm belediye hizmetlerini taşımıştır.
Halk, gece yarısı ortaya çıkan durumdan son derece rahatsız olmuştur.
Sosyal ve kültürel dokusu, coğrafi konumu ve nüfus yoğunluğu ile üniversiteler, medya kuruluşları, siyasi partiler, meslek odaları vs. her kesimden insanın ittifak halinde ilçe yapılmasını istediği, aksini savunmanın tek bir mantıklı gerekçesinin de bulunmadığı bir konuda aksine bir direnişte bulunmak, olsa olsa siyasi rant ve oy hesabı ile mümkündür.
Çayyolu sakinleri olarak ’Bölge oy ve rant hesabına kurban ediliyor’ görüşündeyiz.
Halkın talebini hiçe sayan bu uygulamayı kınıyor ve konuyu halkımızın takdirine sunuyoruz.
Cumhurbaşkanımız Yenimahalle’de bir referandum -veya araştırma- yaptırsa ve yasayı ona göre onaylasa veya Meclis’e geri gönderse Türkiye’de bir ‘demokrasi devrimi’ yaşanmış olmaz mı?
Turgay CANKUR 

Bu çağrıya dikkat

Haberin Devamı

Türkiye Gençlik Federasyonu Genel Başkanı Rıza Sümer, Emniyet-Sen’in kuruluşunu olumlu karşıladıklarını, önderlerini kutladıklarını ve Sendikanın; polis-gençlik arasında, güvensizlik ve daha çok şiddet içeren ilişkilere olumlu katkılarda bulunacağına inandıklarını açıkladı.
Yazılı bir açıklama yapan Sümer şöyle diyor:
“Ancak Emniyet-Sen, öğretmenler başta olmak üzere bazı meslek kesimlerdeki sendikaların düştüğü hatadan uzak durarak, dinsel inanç ve siyasi parti yandaşlığını ölçü alacak veya böyle bir algı verecek tutum ve söylemlerden kaçınmalıdır. Emniyet-Sen, ayrıca geçmişte dernek olarak kurulan Polis-Der ve Polis-Bir uygulamalarını da göz önünde bulundurmalıdır.”

Yazarın Tüm Yazıları