Bir zamanların popüler kadınları 8 Mart için albüm çıkardı

Güncelleme Tarihi:

Bir zamanların popüler kadınları 8 Mart için albüm çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2009 00:00

Lale Belkıs’ın Moda’da resim galerisi olarak da kullandığı evdeyiz. Karşımızda Meral-Zuhal, Uğur Akdora, Funda, Yeşim ve Lale Belkıs var. Bu ünlü kadın şarkıcıları 8 Mart bir araya getirdi. Kadınlar Günü için, bir albüm çıkardılar. Bu gece, Taksim The Hall’de albüm için sahneye çıkacaklar. Bu gecede Asu Maralman, Seyyal Taner gibi isimler de katılacak. Şarkıcılar “Bu albüm biraz da olsa kadın haklarını konuşturursa ne mutlu!” diyor.

Artık her hafta, eski şarkılardan oluşan bir albüm çıkıyor. Dünya Kadınlar Günü öncesi piyasaya çıkan Kadınlar / Women albümü de bu konseptte. Albüm, Nil Burak’tan Lale Belkıs’a, Gloria Estefan’dan Anastacia’ya müzik dünyasının güçlü kadın yorumcularının şarkılarını biraraya getiriyor. Toplam 16 yerli, 17 yabancı şarkı var. Kadın söz yazarlarının yazdığı şarkıları kadınlar söylüyor.
Albümde Boşu Boşuna isimli şarkısı bulunan Uğur Akdora, “Daha önce de toplama albümlere şarkılarımız konmuştu ama bu sefer iş daha anlamlı” diyor. Sözü Funda alıyor: “Kadınların biraraya geldiğini göstermesi bile bu albüm için bir başarı.”

BU YAŞTAN SONRA SABAH ŞEKERLERİ DOLAŞILMAZ

Issız Adam filminin eski şarkılara olan merakı bir kat daha arttırdığını konuşuyoruz. Uğur Akdora, “Keşke ben de ‘Anlamazdım’ diye bir şarkı yapsaydım ve filmde kullanılsaydı” diyerek ekliyor: “Kendi şarkılarımı gözden geçirdim; benim şarkılarım o filme uymazdı. Keşke uysaydı da olsaydı.”
Peki bu isimler sıfır şarkılarla yeni albümler yapmayı düşünürler mi? Albümde “Çaresizim” şarkısını seslendiren Funda, hiçbir şekilde buna olumlu bakmadığını, her şeyin tadında kalması gerektiğini söylüyor. Uğur Akdora da taş yerinde ağırdır diyor: “Bu yaşta çıkıp da sabah şekerlerinde dolaşamam. Şimdiki şarkıcılar sürekli kendi aralarında tartışıyor. Bunların arasında olmak istemem. Çok komik duruma düşerim. Sonuçta ben iyi kötü bir isim yaptım. Bunu bozmak istemem.”
“Kadınlar” günümüzün popüler şarkılarını da beğenmiyor. Lale Belkıs, eski şarkılarda bir hikaye vardı diyor: “Artık o hikayeler yok. Sürekli aynı melodi var.”

ERKEKLERİ DE BİLİNÇLENDİRMEK LAZIM

Kadın şarkıcılar Dünya Kadınlar günü için mesaj vermeyi de ihmal etmiyorlar. Uğur Akdora şöyle diyor: “Feministlik metropollerde trend gibi algılanıyor. Bu felsefeyi Anadolu
7nun ücra köşelerine götürmek gerekiyor. Erkeklerin de bu konuda bilinçlendirilmesi gerekiyor. Prezervatifin içine su koyup içen erkekleri gazetelerde okuyoruz.” Funda da ona katılıyor: “Uzun vadeli eğitimler verilmesi gerekiyor. Ayrıca kadınlara ‘kadın’ kimlikleri öğretilmeli.”

HAYVANLAR VAKİTLERİNİN ÇOĞUNU ALIYOR

Kadın sanatçıların hepsi tam anlamıyla bir hayvan tutkunu. Vakitlerinin çoğunu hayvanlara ayırıyorlar.
Özellikle kedi ve köpekleri çok seviyorlar. Meral-Zuhal kardeşler bahçelerindeki 30 kediyi besliyor. Uğur Akdora evinde iki bahçesindeki 16 kediyle vakit geçiriyor.

ŞİMDİ NE YAPIYORLAR?

Lale Belkıs Sanat hayatına 1953’te manken olarak girdi. Pek çok tiyatro oyununda rol aldı. 1967’de müziğe başladı. Çok sayıda albüm çıkardı. Kısa süre önce İpek Çoraplar isimli bir kitap yazdı. Geçtiğimiz hafta iki CD’den oluşan bir best of çıkardı. 10 Şubat’ta da evinin salonunu kendi resimlerinden oluşan bir sergi salonuna dönüştürdü. Hâlâ da şarkı sözleri yazmaya ve oyunculuğa devam ediyor.
Funda Çaresizim şarkısıyla tanındı. Şimdi çocukları üniversiteyi bitirdi. “Müzik terapi” konusunda doktoraya başladı. Aynı zamanda yaşam ve yönetici koçluğu yapıyor. Otistik çocuklar ve şirketler için perküsyon etkinliklerine katılıyor.
Uğur Akdora Hayırdır İnşallah şarkısıyla ismini duyurdu. Türk pop müziğinde kısa ama önemli bir yeri oldu. Uğur Akdora şimdi tercüme yapıyor.
Yeşim 1970’lerin popüler şarkıcısı Yeşim’in en bilinen şarkılarından biri “Aklın Neredeydi.” Herkese küstüğünü söyleyen Yeşim, Marmaris’e yerleşti. “Mutlaka müzik dünyasına yeni isimler katılmalı ama bizlere ıslak mendil gibi davranıp bir kenara atmamaları gerekirdi.”
Meral-Zuhal 1970’lerde “Param Yok Pulum Yok” şarkısıyla ünlendiler. 1974’te müzik dünyasından çekildiler. Şimdi birlikte yaşıyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!