Bir zamanlar oturduğu sandalyeleri kırılıyordu 60 kilo verdi

Güncelleme Tarihi:

Bir zamanlar oturduğu sandalyeleri kırılıyordu 60 kilo verdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2017 16:09

Bir zamanlar oturduğu sandalyeleri kırılıyordu 60 kilo verdi

Haberin Devamı

AFYON'da pazarlamacı Yunus Şahin, aşırı kiloları nedeniyle müşteriye gittiğinde birçok kez oturduğu sandalyeyi kırdığını, uçakta kemerin kapanmadığını, otomobilden inemediğini söyledi. Şahin, utandığı bu olayları yaşamamak için İzmir'de ameliyat oldu ve 1 yılda 168 kilodan tam 108 kiloya düştü.

Spordan uzak yaşam tarzı ve fast food alışkanlıkları yüzünden 6 yıl gibi bir sürede 95 kilodan 168 kiloya ulaşan Afyon Emirdağ'da yaşayan Pazarlamacı Yunus Şahin, İzmir Medicalpark Hastanesi’nde geçirdiği tüp mide ameliyatı sayesinde eski sağlığına kavuştu. Genel Cerrahi Op. Dr. İsmail Özsan'ın hastası olan Yunus Şahin tüp mide ameliyatı öncesi ve sonrasında yaşadıklarını anlattı. Ameliyat olmadan önce, araca zor binmeler araçtan zor inmeler, uçakta kemer kapanmaması gibi pek çok olumsuzluk yaşadığını anlatan Şahin, “Müşterilere gittiğimde sandalye kırmışlığım çoktur, kilo yüzünden. O kadar utanç verici durumlar yaşadım ki anlatamam. Sonunda bu duruma çare aramaya başladım. Doğal yollardan kilo vermeye çalıştım diyetisyenlere gittim rejim yaptım ve spor salonlarına gittim sürekli bir düzenli gidememe söz konusu oldu iş hayatı yüzünden kendimizi arka plana attık" dedi. Tüp mide ameliyat olmaya 2 sene de karar verdiğini söyleyen Şahin, şöyle konuştu:

“Ameliyat haberlerini okudum vefat edenlerin olduğunu duydum bunları öğrenince biraz tereddütte kaldım moral bozukluğu oldu. Zor ameliyat olduğunu biliyordum. Araştırdım, doktorun ve hastanenin çok önemli olduğunu aktardılar. Bunun için birkaç yerle de görüştüm artık kararım netti. Ailemin desteği bu kararı almamda bana güç verdi. Özsan Hoca'yla tanıştık hastane İzmir’in en iyi hastanesiydi. Özsan Hoca ile ilk tanıştığımızda şu an bir sağlık sıkıntısı belki yaşamıyorsun ama 5- 10 yıl sonra durumumun kötüleşeceğini söyledi. Organlarımın 2 kat çalıştığını bu durumun kalp, tansiyon, şeker gibi hastalıklara yol açacağı bilgisini verdi. Bir dizi tahlil ve incelemenin ardından ameliyata girdim. Sigara ve alkol kullanmamamın iyileşme sürecine etkisi oldu. Ameliyatın ardından üç gün gözlem altında kaldım ve eve döndüm. Bir yılda 60 kilodan kurtuldum. Şimdi spor salonuna giderek vücudumun sıkılaşmasını sağlayacağım.

Artık diyet yapmıyorum, önceden çift porsiyon köfte yerken şimdi ise 2- 3 tane yiyip kalkıyorum. Özgüvenim arttı, rahat rahat istediğim kıyafetleri giyebiliyorum, hareket kabiliyetim arttı. Her hafta halı saha maçları yapıyorum artık iş seyahatlerine rahat çıkabiliyorum hayattan zevk alıyorum."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!