Bir zahmet kaldırım(n)

Genişleyen yollara, seviniyoruz. Bulutlara kafa tutan binalara bakıp, övünüyoruz. İş kaldırama gelince de tık yok.

Haberin Devamı

‘Yaya kalıyoruz.’
(Yaya kalmak sözünün TDK’daki bir karşılığı da geri kalmak)

* * *

Belediyelerin ‘kaldırım diyeti’, yaya yollarını incecik bıraktı.
İp gibi...
Kaldırım cambazı olduk; hoplayıp, zıplamaktan.
İşgalinse 5’i 1 yerde:
Esnafı, seyyarı, park eden arabası, direkleri, çöp kutusu...
Bir zahmet ama...
Artık açın ‘kaldırım(n)’ları.

* * *

İşgal edenle, mağdur olanın bir arada yaşadığı Başkent’ten bir kaldırım manzarası daha...
Okur A.O.’nun objektifi ve kaleminden:

ÇİÇEK GİBİ BELEDİYECİLİK

Biz belediye yetkililerine, ‘Lütfen kaldırımlarımız çiçek gibi olsun’ dedik. Onlar da bizi kırmayıp, Hoşdere Caddesi’ndeki kaldırımın ortasına çiçekçi açtılar. Asfalt istesek şantiye mi kuracaktınız?
A.O.

Altyapı çalışması cebimizin altını oydu

Yaşamkent’in girişi 3222. Cadde’de, 5 ay önce kazılan ancak bir türlü tamamlanamayan yol yüzünden, araba servisini akrabalarımızdan daha çok ziyaret eder olduk. Ayda bir servisteyiz ve artık bıktık. ‘Alt yapıyı yeniliyoruz’ diye kazılan yol, resmen cebimizin altını oyuyor. Çözüm bekliyoruz.
Ömür BİLDİ

Neden?

Haberin Devamı

Bahçelievler 52. Sokak’ta oturuyorum. Bizim sokak ile 2. Cadde’de sık sık kazı yapılıyor. Tabii üstüne de asfalt yaması. Artık yollarda arabalarımızla gidemez olduk. Çankaya ve Büyükşehir Belediyesi’ne talepte bulunmamıza rağmen, çözüm üretmediler. Sormak istiyorum: Neden?
Mehmet COŞKUN

Trafik ışığı istiyoruz

Polatlı’nın Şehitlik Mahallesi’ndeki hemzemin geçit yanında, sık sık kaza yaşanıyor. Ölüme davetiye çıkaran bu yola, trafik ışığı konulmasını istiyoruz.
Mahir YAVAŞ

SÖZÜ/ÖZÜ

Logolu dokunulmazlık

Ankara’daki yoğun inşaat çalışmalarından dolayı artık kent trafiğinde; ticari taksi, dolmuş ve otobüs kadar beton mikseri var. Üstelik günün her saati ve her yerdeler. Özellikle de Konya Yolu-Çukurambar-İncek istikametinde cirit atıyorlar. Asıl problem ise mikserden asfalta dökülen beton. Şoförün umurunda değil. Belediye tonla para harcayıp asfalt döküyor, arkasından beton mikseri yolu rezil ediyor. Konya Yolu’nda benzer durumu trafik ekibine söylüyorum, ekip mikser üzerindeki Büyükşehir Belediyesi logosunu gösteriyor. Merak ettiğim bir soru da şu: Acaba Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şube, 2013 yılında kaç mikser kamyonuna ceza kesti?
Ahmet TEZ

Haberin Devamı

ÖNERİM VAR

Sıfır sıkıntı

Bazı genç sürücüler, modifiyeli arabalarıyla olmadık hareketler yapıyor. Bu gençler; hem kendi, hem de diğer insanların hayatlarını ve malını tehlikeye atıyor. Trafik polisleri ise denetim yetersizliği ve cezaların caydırıcı olmaması nedeniyle, mücadele edemiyor. Benim özellikle sıfır çizenlerin engellenmesi için bir fikrim var:
Birçok yerde araçların hızını düşürmeleri için asfalt üzerine yapıştırılan ve aracınızla üstünden geçtiğinizde bir tümsek gibi sizi rahatsız etmeyen ama kaygan olmayan beyaz bir madde var. Sıfır çizenlerin yoğun olduğu yerlerde ve kavşaklarda bu madde ile yere çizgiler çizilsin. Böylece sıfır çizmeye çalışanlar araçlarını kaydıramaz. Ayrıca hızla buradan geçenler rahatsız olur ve yavaşlar.
Mustafa TEKELİ

Haberin Devamı

Sahibinden ceza

11.11.2013 tarihli gazetenizde, kaldırım ihlali ile ilgili yazınızdaki fotoğrafta bizim aracımız görünmektedir. Konu ile yakından ilgileniyoruz, ihlali yapan sürücü hakkında gerekli cezai işlemi yapacağımızı bildirmek isteriz. Saygılarımızla.
Nihat GÜREŞ
Uğural Hazır Beton Tesis Müdürü

(Sayın Nihat Güreş nezdinde hemşehri markamızın özen ve duyarlılığına teşekkür ediyoruz)

Yazarın Tüm Yazıları