Bir yıldız doğdu Orhan Can yazdı

Güncelleme Tarihi:

Bir yıldız doğdu Orhan Can yazdı
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 27, 2010 19:41

İşte böyle kazandı.

Haberin Devamı

Kalbim Helsinki'de böyle atıyor.. Ama ben buradayım..

Televizyondan izliyorum maçı..  İmkan olmadı ne yapalım..

Adamların sahasına bakıyorum, "saha bu olsa gerek" diyorum.. (Süni müni...)

Bizimki patates tarlası gibiydi..

Vee, Beşiktaş sahaya çıkıyor.. 

Ama kadroya bak kadroya..!!

Orhan CAN yazıyor
hurriyet.com.tr

Cenk Gönen, İsmail Köybaşı, Ekrem Dağ, Ferrari, Zapotocny, Fabian Ernst, Necip Uysal, Guti, Hilbert, Quaresma, Bobo.. Antrenör Schuster

"İnşallah bir kazaya uğramayız.". diyorum içimden

Kalbim taşikardi oldu.. Sanki yerinden çıkacak..

Maç başladı saniye daha 37. Top Beşiktaşlılar'da..

Dakika 1: Helsinki'nin atağı kalecinin ellerinde kaldı..

Dakika 2: Beşiktaş orta sahada top çevirdi sol kanattan çıktı ama olmadı.. Şimdi Helsinki geliyor.. Aman Necip aman.. 

Dakika 3.52 Beşiktaş gayet dengeli oynuyor şu ana kadar, top sağ kanttan Hilbert'en dışarı çıkıyor..

Haberin Devamı

Dakika 5.38 orta saha mücadeli devam ediyor..

Hani şair diyor ya, "İstanbul'u dinliyorum gözlerim kapalı" diye.. İşte ben de şimdi bu moddayım..

"Helsinki'yi dinliyorum gözlerim kapalı değil ama açık, açık.."

Dakika 7.4, Beşiktaş ilk ortasını ceza sahasına indirdi, kaleci 2 hamlede aldı..

Dakika 11.21 Şu ana kadar aksayan bir şey yok.. Herkes görevini yapıyor.

Gooooooooooolllll 

Dakika 15.. Ve gol ve gol.. Q7 attı.. Q7'nin golüüüüü

Quaresma yine uzaktan rakip sahanın biraz uzağından nefis vurdu ve top kalenin sağ üst köşesinden yani tam 90'dan içeri "Cuk"girdi..

Artık kalbimin "Taşikardi" pozisyonu yavaşladı.. Taşikardi kalp atış hızının dakikada 100'ün üzerine çıkması durumuymuş.. 

Aman bir anda dakika 21. 27 oldu.. Serbest vuruş Beşiktaş'ta.. İsmail'a sol tarafta faul yaptılar..  

İsmail bıraktı, Q7'nin ortası ama olmadı.. Olsun.. Şimdi Helsinki geliyor.. Bah kaleye.. Ve Cenk.. Bravo.. Aslanım Cenk..

Beşiktaşlılar'ın kanında adrenalin dolaşır ya.. Alışığız. 90 dakika bitmeden  sevinmeyiz biz.. Ne olur ne olmaz.. Ama şimdi öyle rahatım ki..!!

Dakika 24.38 Gambiyalı oyuncu Beşiktaş sahasının sağ tarafında ofsayta düşüyor..

Ve köşe vuruÅŸu BeÅŸiktaÅŸ'ın dakika 25.25.. Korneri uzaklaÅŸtırdılar..Â

Haberin Devamı

Aman aman.. 26.20'de Bah yüreğimi ağzına getirdi.. Ne oluyor Ekrem adamı kaçırma.. Son anda Ekrem ayağını koydu.. Şimdi korneri onlar atıyor.. Aman kafaaaa ve Cenk..

Yine sağ kanattan geldiler.. Rafinha ortaa... Allah'tan arkada kimseleri yok.. Siz hep böyle oynayın Helsinkililer..!!

Bize çok güzel yenildiğiniz için size "Kardeş takım" ilan edebiliriz..!! Hello Helsinki sesim geliyumüüüü..!!

Daha önce yazacaktım.. "BİR YILDIZ DOĞUYOR" diye.. Kimdi o diyeceksiniz.. Necip'ten sonra elbette Cenk, elbette Cenk.. Allah nazar değdirmesin oğlum.. Kem gözlerden saklasın.. 

Çok tehlikeli geldiler sağ taraftan.. Ortaaa korner. Dakika 33.00...

Ve serbest vuruş orta sahaya yakın yerden Beşiktaş'ın.. Bobo'ya doğru ama olmadı..

Haberin Devamı

Dakika 35 oldu. Beşiktaş kontrolü elinde tutuyor.. Anlaşılan bizim Schuster biraz akıllanmış. Büyükşehir karşısındaki "KAZAYI" iyi analiz etmiş.. Biz taraftartar olarak macerayı seviriz de siz bu akşam siz olun, sakın macera aramayın ha..!!

Ve spor editörü Buğra isyan ediyor.. "Bir işe yara be Hilbert" diye bağırıyor.. Dakika 37..

39 oldu bile.. Ve Spor Müdürü Meriç Tunca yemekten dönüyor.. "Neee, hala 1-0 mı bu amatör takıma karşı" diyor. Lafı bana, ben yanıt vermiyorum. gözüm ekranda, elim klavyede.. Necip 3 kişinin arasından çıkamadı.. Oldu dakika 39.52...

Maçı anlatan sipiker Bah dedikçe aklıma ünlü klasik müziğin ana damarlarından Bach geliyor ama.. Bu Bah.. Bazen tehlikeli gelmiyor değil bu çocukla ama nafile ataklar gibi gözüküyor.. Yine Bah.. Ama ofsayttt.. dakika 41. 57..

Haberin Devamı

Kalbim iyice rahatladı ama benim gözüm kulağım 90. dakikada çalacak olan son düdük.. Yoksa inanmam arkadaÅŸ.. Biz ne maçlar biliriz. Son anda elimizden kayıp giden..Â

Vaaahoo.. dakika 43.58 hakem ofsayt verdi ama yine de Cenk müthiş bir şekilde topu çeldi..

Ve maç 1 dakika uzadı. Artık ilk yarı bitiyor..

Beşiktaş ve Beşiktaşlılar hiç bu kadar rahat bir Avrupa maçı oynamamıştı,, Ve düdük çaldı..

Geçen sene Başkana yapmadıklarını bırakmayanlar, şimdiler de pek suskunlar yaa.. Korkma, çekinme, yılma Başkan, aynen devam..!!

Gerçi Mustafa Hoca'nın gönderiliş şekli pek şık değildi ya..!!

Ve Trabzon'dan gol haberi geliyor.. "Haydi Türkiye.. Haydi Trabzon.." diyorum.. Haber Merkezi'nde müthiş bir GOOLL sesi..

Haberin Devamı

2. yarı başlıyor. Beşiktaş ilk yarıdaki 11'le çıktı... Ve Bah'tan önce Ekrem..

Dakika 45. 45 nereye bakacağımı şaşırdım. Trabzon dünyaları kaçırıyor.. Gözüm şaşı olacak bu gidişle.. Ah Yattara ah..!! Hop gözüm yine Beşiktaş maçında.. Al gülüm ver gülüm durumu devam ediyor..

49.50 oldu.. Gömleğimden 1 düğme daha açıyorum.. Şöyle serinlemek için.. Gözüm yine Trabzon maçında.. Bu arada Helsin'ki maçını anlatan spiker sesini yükseltiyor.. Kalbim tık tık taşikardi durumuna giriyor..

Yine 2 taraf arasında kaldım.. 51.50 aman aman Cenk çeldi ama şans bizden yanaydı.

53.03 Q7 rakip takımın 18'nin sağ tarafından falsolu bir vuruş yaptı. kaleci aldı.. 54.49 ah Bobo ah.. Geç kaldın Bobo..

Bu posizyonun öncesinde adamların bir topu direkte patladı.. Helsinki yüklenmeye çalışıyor ama.. Yine orta saha mücadelesine dönüyor..

İkinci yarı futbol adına biraz daha güzel hareketler var.. Dakika 57.57 kamera güzel bir Finli kızı gösteriyor... Ama biraz tombiş gibi.. Hem de üzgün..

58.43 Beşiktaş çemberi kurdu.." derkennn;  kronometre 59.19 oldu, kamera bir üzgün güzel Helsinkili kızı daha gösteriyor.. Kalbim parçalanıyor diyemeyeceğim..  Bir zamanlar biz de böyle pozlar veriyorduk..

Dakika 61.15 Helsinki ortaasııı, Cenk'in ellerinde eridi gitti.. Alsana dakika 61. 39 bir üzgün Finli kız daha.. Aha bir tane daha..  Yönetmen yönetmen.. Maçı göster yönetmen..Anladık  taraftar üzgün..

Guti'den Q7'ye 18 önünden sol tarafa doğru nefis pas.. Q7 ortaaa ama kimse yok..

Guti.. Goolllll.. Bu pozisyon anlatılmaz seyredilir arkadaş.. Dakika 66.09.. Guti Bobo ile müthiş bir duvar pasına girdi. Ve Guti tecrübesini ve yeteneğini konuşturdu.. Kalecinin bacaklarının arısından topu ağlara sol ayağıyla gönderdi..

Ve durum 2-0 olunca da Q7 dinlenmeye alınıyor.. Holosko sahada.. Hey gidi Holosko, Mustafa Hoca seni saha kenarında 25-30 35 dakika ısındırırdı.. Sonra maç biter, seni saha kenarında unuturdu.. Sen ısınmaktan tutuşmuş halde, bir bakardın, maç bitmiş.. Mustafa Hoca bile soyunma odasına gitmiş..!! Hatırladın mı o günleri.. Ne günlerdi ama..!!

69. 57 Resmen gölü çıkardı Cenk..

Ooo dakika 74.35 oldu bile.. Bu arada Guti'de alkışlar arasında saha dışına Nihat oyuna girmiş bile..

Dedim ya size  BİR YILDIZ DOĞUYOR diye İşte aynen öyle.. Cenk kalede aynen devleşti. Ah bir kurtardıklarını görseniz..!!

76.43 kornerr ve GOLLL

Nihat ortaladı genç Necip golü attı.. Necip'in gölü..!! 3-0 Daha ne olsun, bundan iyisi Şam'da kayısı.. Bu arada, "Guti yaşlı" diyerek küçümsemeye çalışanlar gitsin kumda top oynasın..

Spiker diyor ki "uçan adam Cenk".. Çünkü Cenk bir top daha çıkartıyor.. Beni de güldürüyor.. Adamların bir şutu direkten döndüğü anda şöyle bir kalkılmıyor da değilim yani..

Dakika 82. top Beşiktaş kalesine geliyor. Spiker "Cenk" diyor ama günün en ÖNEMLİ SÖZÜNÜ söylüyor.. "CENK" diyor spiker.. Arkasından en önemli sözü ağızından dışarıya çıkartıyor..

"CENNNK!! CENK OLAY YERİNDE CENK..!!"  İşte size maçın en güzel sözü.. Kalenizde böyle bir kaleci performansı varsa korkmayın güzel top oynarsınız..

83.44 Nihat sağ taraftan bir orta yapıyor, ama kısa düşüyor..!! Anlaşılan bugün fazla ekmek yememiş..

Dakika 85.18 bu sefer İskender Baydar geliyor servise.. O da rahat tabii, Fenerbahçe ve Galasaray maçları da var.. Bu gece futbol gecesi.."İnşallah 4'te 4 yaparız.." diye düşünüyorum.. Trabzon bir tane daha atarsa 2 diyeceğiz ya..  

Sahaya bakıyorum.. Helsinki'de Beşiktaş taraftarları arasında Galatasaraylılar, Fenerbahçeliler, Milli Takım formalılar var.. Ne güzel..!! İşte "Türkiye budur".. Öyle değil mi..!!?

Hakem maçı 3 dakika uzattı.. İsterse 10 dakika uzatsın.. Bu kez maç bitmeden ilk kez seviniyorum.. Oh be dünya varmış..!!

Yok yok, "Atamam kendimi denize" demiş büyük şair Orhan Veli "Yaşamak güzel, bir de rakı şişesinde balık olsam".. diye tamamlamış ya..

Vee, GOLLLL.. Holasko attı..!!

Son 30 saniyede 4-0...Â

Olmaz ki ama böyle de gol atılmaz ki..!!

Bizi sevindirdiniz çocuklar, darısı diğer takımlarımızın başına..  

Ve kalbim diyor ki..!!

"Fener gol gol, Cimbom gol gol, Trabzon gol gol..!!"Â

Eski gececi NeÅŸet gider... Ben Can; Orhan Can...

En kalbi muhabbetlerimle... Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!