Bir yılda yüzde 400 büyüdü

14 Mayıs 2016 - 10:27Son Güncelleme : 14 Mayıs 2016 - 10:29

İstanbul’da sağlıklı ve lezzetli yemek hizmeti bulma konusunda sıkıntı çeken 3 girişimci; Murat Demirhan, Bülent Demirhan ve Cüneyt Gürbüz tarafından kurulan Meal Box, gurme ev yemekleri konseptiyle kısa sürede dikkat çekti.

Henüz iki yıl önce kurulan yenilikçi girişim, gösterdiği başarıyla kısa bir süre önce Dubai’de düzenlenen dünyadan çok sayıda girişim fikrinin yarıştığı 63. Endeavor Uluslararası Seçim Panelinde Endeavor Girişimcisi seçildi. Yenilikçi iş modelini uygulamada da başarıya ulaştıran Türk girişim şirketi Meal Box, son bir yılda %400’ün üzerinde büyüme kaydederek cirosunu 10 milyon TL’ye yükseltti. 2015 Ağustos ayından itibaren yalnızca kendi kanallarından sipariş alan ve kurulduğu günden bu yana 500 binin üzerinde siparişi müşterileriyle buluşturan Meal Box, bu rakamın 390 binini son bir yılda gerçekleştirdi.

Sipariş verenlerin %55’ini kadınların oluşturduğu Meal Box’ta, en çok sipariş verilen gün Pazartesi olurken, saat 12.00-14.00 arası yemek siparişlerinin en yoğun şekilde gerçekleştiği görülüyor. Ocak 2016’dan bu yana Abone hizmeti de sunan şirket, müşterilerine uygun fiyatlarla aylık 22 iş günü için menüler oluşturuyor. 4 ay kadar kısa zamanda 1000’e yakın iş yeriyle kurumsal abonelik çalışması yapan Meal Box’ı en çok tercih eden şirketler, reklam ajansları, danışmanlık şirketleri ve bankalar oldu. Bu bağlamda en çok sipariş veren meslek gruplarının ise reklamcılar, bankacılar, e-ticaret çalışanları, danışmanlar ve yazılım uzmanları olduğu görüldü.

Etiketler: mealbox , yemek , içecek

EN ÇOK OKUNANLAR

    Sayfa Başı