Bir yıl tartışıldı bir haftada yıkıldı

Güncelleme Tarihi:

Bir yıl tartışıldı bir haftada yıkıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 15:53

Ankara’da bir dönem tartışma konusu olan Maltepe’deki eski Havagazı Fabrikası’nın asbestli bölümlerindeki yıkım çalışmaları önceki gün tamamlandı.

Haberin Devamı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin işrbirliğinde yürütülen çalışmalar bir hafta sürdü. Ankara 7. İdare Mahkemesi, Mimarlar Odası, Ankara Tabip Odası, Kimya Mühendisleri Odası, ve CHP’li vekillerin yıkımda gerekli önlemler alınmadığını gerçekçe göstererek açtığı dava sonucunda 2017 mart ayında Havagazı Fabrikası’ndaki yıkım çalışamları için ‘yürütmeyi durdurma’ kararı vermişti. Daha sonra bilirkişi raporlarını inceleyen Bölge İdare Mahkemesi, kararı iptal ederek yıkım çalışmalarının önünü açmıştı. Dönemin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile meslek odaları ve CHP milletvekillerini karşı karşıya getiren kararların ardından, Havagazı Fabrikası uzun bir süre atıl durumda kalmıştı.

GÖKÇEK’TEN TUNA’YA TEŞEKKÜR

Haberin Devamı

Tamamlanan yıkımın ardından dün Twitter hesabından açıklama yapan Gökçek meslek odaları ve CHP milletvekillerini hedef aldı. Gökçek, “Mimarlar Odası mahkeme kararıyla asbestli binanın yıkımını durdurmuştu. Bilirkişi raporuyla haklılığımız ortaya çıktı ve şu anda bina yıkıldı. Şimdi Mimarlar Odası ve halkı tahrik eden CHP milletvekillerinin hesap zamanı. Binayı yıktıran Mustafa Tuna’ya teşekkürler” paylaşımını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!