Bir yıl önce de bıçakla saldırmış

Güncelleme Tarihi:

Bir yıl önce de bıçakla saldırmış
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2017 16:50

Bir yıl önce de bıçakla saldırmış

Haberin Devamı


Ali AKSOYER/İSTANBUL, (DHA) İMAM Buhari Vakfı Müdürü Zafer Mert, dün öğleyin  Şişli'de uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Gözaltına alınan şüpheli Fatih K.’nin zaman zaman Mert'in sohbetlerine geldiği ancak son dönemlerde katılmadığı öğrenildi. Fatih K., emniyette verdiği ifadesinde Zafer Mert’i 1 yıldır kayıp olan erkek kardeşinin kaybından sorumlu tuttuğu için öldürdüğünü belirtti.  Bu arada Fatih K'nın 1  yıl önce de Zafer Mert'e bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu ortaya çıktı.

İmam Buhari Vakfı Müdürü Zafer Mert, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş saldırgan ise kısa sürede yakalanarak gözaltına alınmıştı. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen saldırganın 32 yaşındaki Fatih K., olduğu belirlendi. Fatih K., ifadesinde bir yıl önce kaybolan 15 yaşındaki A.K adlı erkek kardeşinin kaybolmasından dolayı Zafer Mert’i sorumlu tuttuğunu söyledi.  Zafer Mert’i başından 5 kurşunla vurarak öldüren Fatih K., emniyetteki sorgusunun tamamlanmasından sonra Adliyeye sevk edildi.

DAHA ÖNCE DE SALDIRMIŞ
Fatih K.'nın, Zafer Mert'in sohbetlerine zaman zaman katıldığı ancak son 1 aydır gelmediği tespit edildi. Olaydan sonra yakalanan zanlının, İmam Buhari Vakfı Müdürü Mert'e yaklaşık bir yıl önce de bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu, araya giren kişiler tarafından saldırının engellendiği ve bu olaydan Mert'in yara almadan kurtulduğu öğrenildi.

(FOTOĞRAF)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!