Bir yastıkta bir ömür için önce sertifika sonra evlilik

Güncelleme Tarihi:

Bir yastıkta bir ömür için önce sertifika sonra evlilik
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2017 12:24

Bir yastıkta bir ömür için önce sertifika sonra evlilik

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Milas ilçesinde, evlilik hayatının daha sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi ve boşanmaların önüne geçilmesi amacıyla  "Bir Yastıkta Bir Ömür" projesi hayata geçirildi.

Milas Belediyesi Sağlık ve Hukuk İşleri Müdürlükleri tarafından hazırlanan proje kapsamında, evlenmek isteyen çiftlere "Evlilik Öncesi Danışmanlık Hizmeti" verilmeye başlandı. Aile Danışmanı Hemşire Berna Ayaz Avcılar ve Dr. Cemal Çelikdemir tarafından verilen danışmanlık hizmeti için ilk etapta 8 çift başvurdu. Çiftler için "Evlilik ve Yaşam Becerileri" ve "Evlilik ve Sağlık" ana başlığında eğitim seminerleri düzenlendi. Çiftlere; evlilik ve ilk yıllar, sağlıklı bir evlilik için yapılması gerekenler, evlilik çatışmasına sebep olan faktörler ve çözüm yolları, kadın, erkek ve cinsellik, sağlıklı aile ve sağlıksız aile, aile içi iletişimin temel unsurları, üreme ve cinsel sağlık, aile planlaması ve üreme bozukluğu ve yardımla üreme teknikleri hakkında bilgiler aktarıldı. Seminerlerde evlilik öncesi yapılan sağlık testlerinin önemine dikkat çekilip, Türkiye'de yaklaşık 5 bin kişinin Akdeniz anemisi hastası ve yaklaşık 2 milyon kişinin de Akdeniz anemisi taşıyıcı olduğu belirtilip, sağlık testlerinin, bu tür hastalıkların önüne geçebilmesi için önemli olduğu vurgulandı. Muğla genelinde, boşanma oranlarının çok yüksek olduğu dile getirilerek, yapılan danışmanlık hizmeti ile birlikte bu oranın düşürülmesinin ve bilinçli çiftlerin oluşmasının amaçlandığı kaydedildi.

"AMACIMIZ, GÜZEL VE İYİ EVLİLİKLERİN OLUŞMASI"

Seminerin ardından çiftlere sertifikaları CHP'li Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Muğla Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Vekili Rukiye Şermin Zil, Milas Belediye Başkan Yardımcıları Zeynep Mat ve Faik Karagöz, Milas Sağlık Müdürü Ergun Kırova'nın katılımlarıyla verildi. Sertifika töreni sırasında çiftlere mutluluklar dileyen Belediye Başkanı Tokat, projesi ile mutlu ve sağlıklı bir aile yapısı oluşmasını amaçladıklarını söyledi.

"GENÇLERİMİZ HAZIRLIKSIZ EVLİLİK YAPIYOR"

Etkinliğe katılan Aile ve Sosyal Politikalar Muğla İl Müdür Vekili Rukiye Şermin Zil, Muğla'da boşanma oranlarının arttığına dikkat çekip, "Bu proje çok hoşuma gitti. Bizler mesleğe atılmadan önce, yaşantımızı sürdürmek için yıllarca alt yapıdan geçiyoruz. Evlilik denilen çok zor ve bir o kadar da güzel olan bu müesseseye; maalesef ki gençlerimiz çok hazırlıksız bir şekilde giriş yapıyor. Son yıllarda özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda olduğu gibi, Milas Belediyesi Başkanımız da bizler gibi 'Neden evlilikler kısa sürüyor' ve 'Niçin insanlar birbiri için ölüp bayılırken, neden hezimet ve ailelerde çöküş oluyor' diye paniğe kapılmış. Bu nedenle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü kuruldu. Tek amacımız; yetiştirme yurtlarına kimsesiz ve dağılmış ailelerin çocukları gelmesin. Kadınlarımız şiddete uğramasın ve yuvalarımız dağılmasın diye eğitim birimleri oluşturduk. Aslında evlilik öncesi eğitimler tamamen, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adı altındadır. Geçtiğimiz hafta Başkan Tokat, bize geldi ve projeden bahsetti. Ben son derece memnun oldum. Bugüne kadar hiçbir kuruluştan destek almamıştık. Ben bu proje için çok teşekkür ediyorum ve her birinizi yürekten alkışlıyorum. Kurulan ailelerin, sağlam temeller üzerine atılmasını diliyorum" dedi.

Oktay ÇAYIRLI / MİLAS (Muğla), (DHA)

 FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!