Bir yabancının telefonunu dinleyebilir misiniz?

Son zamanların değişmez gündemi; Telefon Dinlemeleri… Bazen göze de hitap edebilmek adına kaset yayınları da çıkıyor.

Haberin Devamı

Hak ve Hakikat Partisi Genel Başkanı Dursun Güneş, 2015 seçimlerine yakın, ortaya çıkacak yeni kasetlerin sinyalini verdi. Yani görsel (!) açıdan renkli bir seçim bizi bekliyor.

Seçim öncesi, Siyasi Parti Genel Başkanlarının işi zor görünüyor. Milletvekili adaylarının kaseti var mı yok mu? Kriterlere eklenecek en önemli madde bu olacak.

Neyse konumuz bu değil.

Ben telefonları dinlenenleri değil, dinleyenleri konuşmak istiyorum bugün.

Yazılı ve görsel medyada “dinlenen kişilerin” tepkilerini, duygularını okuyoruz/dinliyoruz. Tamam da dinleyenler taştan değil herhalde. Bu insanları merak ediyorum.

Haberin Devamı

İşi; tanımadığı, bilmediği birinin telefonunu dinlemek olan biri nasıl bir psikoloji içindedir? Bir insanın hayatına, özeline girmek nasıl bir duygudur? İnsan bunu sadece bir iş olarak görebilir mi? Hiç mi etkilenmez duyduklarından?

Dinleme yasal değilse, hiç mi vicdan azabı çekmez? Gerçi muhakkak bir gerekçesi vardır. Kendini yanlış bir iş yapmadığına inandırmıştır ya da inandırılmıştır.

….

Telefonunu dinlediği kişiye âşık olan var mıdır acaba? Hadi âşık oldu diyelim; bir yabancı gibi tanışıp evlenseler, bir gün “Ben senin telefonlarını dinlemiştim.” diyebilir mi? Hadi dedi diyelim. Dinlenenin tepkisi ne olur?

Ülkemizdeki senaristlere de seslenmek istiyorum. Bu kadar güzel bir konu varken ortada, neden değerlendirmiyorsunuz?

Hakikaten çok enteresan hikâyeler çıkar bu mevzudan.

…..

Kesinlikle yapamayacağım bir iş. Telefonunu dinlediğim birinin sıkıntısı varsa duyarsız kalamam, teselli etmek isterim. Yanlış bir karar verecekse engel olmak isterim. Kararsız olduğu bir konuda fikrimi beyan etmek isterim. Şayet bunları yapamazsam, kendimi yer bitiririm.

Haberin Devamı

Kadın olduğum için mi yapamayacağımı düşünüyorum, karar veremedim.

Siz ne dersiniz?

Yazarın Tüm Yazıları