“Bir Varmış Bir Yokmuş” kısa film yarışması sona erdi

Güncelleme Tarihi:

“Bir Varmış Bir Yokmuş” kısa film yarışması sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 10:35

Eskişehir Köprübaşı Lions Kulübü, Tepebaşı Belediyesi ve Osmangazi Üniversitesi paydaşlığında, Tepebaşı Belediyesi Yaşam Köyü Alzheimer Evleri’ne katkı sağlamak amacı ile “düzenlenen “Bir Varmış Bir Yokmuş” adlı özel kısa film yarışması sona erdi. Yarışmada birinciliği kazanan kısa film ‘Mürekkepten anılar’ ile Tolga Duruştay oldu.

Haberin Devamı

Alzheimer hastalığı farkındalığını oluşturmak üzere düzenlenen ‘Bir varmış bir yokmuş’ adlı kısa film yarışmasının gala gösterimi 222 Park’ta gerçekleştirildi. Geceye çok sayıda seçkin davetli ve jüri üyesi İpek Tuzcuoğlu, Ali Can Albayrak, Ali Tarık Fındık, Mehmet Özgür, Tanju Babacan, Yılmaz Sütçü ve Alper Altunay katıldı.

“Bir Varmış Bir Yokmuş” kısa film yarışması sona erdi

Gecede Lions 118 K Genel Yönetmeni Ender Tukay yaptığı konuşmasında, “Lions kulüpleri, kuruluşlarının 100. yılını kutlamaktadır bu nedenle çok önemli aktivitelere imzalar atmaktayız. Bugün köprübaşı Lions kulübünün katkıları ile gerçekleştirilen Alzheimer konusundaki üçüncü projesidir. Çağın hastalığı olan alzeheimer hakkındaki çalışmalarınmıza çok büyük önem ve öncelik veriyoruz. İlk projemizle Tepebaşı bölgesinde kurulan Alzheimer bakım evine destek verdik geçtiğimiz yıl da bu desteği sürdürdük. Bu yıl da yapılacak olan bu etkinlikte Alzheimer bakım evlerine bir yenisini eklemek istiyoruz.   İkincisi ve ana projemiz Bursa’da 4 milyon TL bütçeli bir proje ile gece ve gündüz bakım evi yapımıdır.  Bu alanda çalışan trüm lions gönüllülerine teşekkür ederim” dedi. Ender Tukay’ın konuşmasının ardından etkinliğe destek veren kurum ve kişilere plaket ve teşekkür belgesi verildi.

Haberin Devamı

Film gösterimlerinden önce Köprübaşı Lions üyesi anne ve çocukların hazırladığı gösterileri ilgi ile izlendi.

Daha sonra dereceye giren filmlerin gösterimleri yapıldı. Yarışma sonunda birinciliği ‘Mürekkepten anılar’ filmi ile Tolga Duruştay’ın oldu. İkincilik ödülü ‘Girift’ filmi ile Cansu Karaman’ın olurken üçüncülük ödülü ‘Lokman hekimin sev dediği’ ile Yağız Aydın’a verildi. ‘Unutma’ filmi ile Oğuz Akay; ‘Anne, ben kimim?’ filmi ile de Tayfun Dalkılıç mansiyon aldı.

Gece Mustafa Erdoğan’ın konseriyle devam etti.

 

BAKMADAN GEÇME!