‘Bir usta bin usta’ projesinde kemençe kursiyerleri mezun oldu

Güncelleme Tarihi:

‘Bir usta bin usta’ projesinde kemençe kursiyerleri mezun oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2017 16:36

‘Bir usta bin usta’ projesinde kemençe kursiyerleri mezun oldu

Haberin Devamı

Fatih TURAN/TRABZON(DHA) – TRABZON’da kaybolan ve kaybolmaya yüz tutan mesleklere olan ilgiyi artırmak amacıyla başlatılan, ‘Bir usta bin usta’ projesinde kemençe yapımı kursunu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın teknik danışmanlığı ve Anadolu Sigorta’nın sponsorluğunda gerçekleştirilen ve kaybolmaya yüz tutan bazı mesleklere olan ilgiyi artırmayı ve bu meslekleri yeniden canlandırmayı amaçlayan, ‘Bir usta bin usta’ projesinin ilk etabı Trabzon’da tamamlandı. Proje kapsamında oluşturulan kurslarda kemençe yapımını öğrenen 11 kursiyer için sertifika töreni düzenlendi. Sanat Evi’nde düzenlenen törene Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Anadolu Sigorta Kurumsal İletişim Yönetmeni Elif Kocaoğlu, İl Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Okçin Akşit ve çok sayıda sanatsever katıldı.

KEMENÇE DÜNYAYA MAL OLMUŞTUR

Törende bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş, kemençenin dünyaya mal olduğu bir enstrüman olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bir usta bin usta sosyal sorumluluk projesidir. Proje, Türkiye genelinde kaybolmaya yüz tutan mesleklerin yaşatılmasını, yeniden canlanmasını ve meslek ustalarının deneyimlerinin geleceğe taşınmasını sağlamak amacıyla hayata geçirildi. Projede, her yıl 5 farklı ilde ve meslekteki ustaların 100 gence birikimlerini aktarmasını ve toplam bin ustanın yetiştirilmesi amaçlanıyor. Kemençe dünyaya mal olmuştur. Burada yetişen kursiyerlerimizi kutluyorum. İnşallah başka 11’ lerde yetiştireceğiz.”

Konuşma sonrasında, eğitmenliğini Muharrem Aktaş’ın yaptığı ve dört ay boyunca 486 saat eğitim görerek kursu başarıyla tamamlayan 11 kursiyere protokol tarafından sertifikaları verildi. Etkinliğe katılanlar, 11 kursiyer tarafından imal edilen kemençelerin yer aldığı sergiyi gezdi.

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!