'Bir Turuncu Öykü Adana' sergilendi

Güncelleme Tarihi:

Bir Turuncu Öykü Adana sergilendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2018 09:58

'Bir Turuncu Öykü Adana' sergilendi

Haberin Devamı

Malik GÖDELİNER/ADANA, (DHA)- ADANA Fotoğraf Amatörleri Derneği (AFAD) tarafından hazırlanan 'Bir Turuncu Öykü Adana' fotoğraf sergisi 75.Yıl Sanat Galerisinde açıldı.
Sergi açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Nisan'da Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalının isim babası Ali Haydar Bozkurt, Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı Tarkan Kulak, CHP İl Başkanı Ayhan Barut, MHP İl Başkanı Bünyamin Avcı, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Mehmet Özer ile çok sayıda davetli katıldı. Adana Ticaret Odasının katkıları, Portakal Çiçeği Karnavalı ve ATAK A.Ş.'nin organizasyonu ile hazırlanan sergide 45 fotoğraf sanatçısının 110 fotoğrafı yer altı. Portakal çiçeğinin oluşumundan nihai tüketime kadar tüm aşamaları fotoğraflanan ve 'Bir Turuncu Öykü Adana' adı verilen fotoğraf sergisi beğeniyle gezildi. Serginin açılış konuşmasını yapan AFAD Başkanı Tahsin Sezer, ana sponsor Adana Ticaret Odası Başkanı Atilla Menevşe, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ali Haydar Bozkurt, katkı ve emeği geçen işadamları ile fotoğrafları çeken dernek üyelerine teşekkür etti. 
FESTİVALE VE SANATÇIYA SAHİP ÇIKACAĞIZ
Sergide bir konuşma yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü fotoğrafların oluşumunda görev alan ve katkı koyan herkese teşekkür etti. Sözlü,”bu sergiyi hem hemşehrilerimize hemde gelen konuklarımızla buluşturacağız. Buradaki eserlere gösterilen ilgi karnaval boyunca devam etmeli. Ben ve sanatçılarımızın tek amacı Adanamızın Portakal Çiçeği Karnavalında kültür ve sanatın yüceltilmesi gayesini boşa çıkarmamak. Ben bugün bizzat buraya geldim. Bir Turuncu Öykü Adana fotoğraf sergisi, AFAD'ın emeği AFAD'ın sanatçılarının emeği diye kendi sayfamda paylaştım tüm Adana'yı davet ettim. Bu sadece sanatçılarımızın hoşuna gitsin diye değil, gerçekten Portakal çiçeği Karnavalının insanların enerji boşalttığı diğer karnavallardan hariç gerçekten aklı başında insanların, sanatseverlerin ve Portakal çiçeğinin kokusuyla insanların yansımasını bir olmasını isterim. Ben AFAD'ın değerli sanatçılarına, üyelerine çok teşekkür ediyorum. Karnavalımıza destek verdiniz. Sanatçılar olmasaydı karnaval muhakkak ki kör topal kalırdı. Hepinizi tebrik ediyorum. Emeğinize yüreğinize sağlık” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!