Bir TIR dolusu kaçak sigara yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Bir TIR dolusu kaçak sigara yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2012 00:00

Polisin düzenlediği operasyonda tır'a gizlenmiş 225 bin paket kaçak sigara ele getirildi.

Haberin Devamı

Operasyonun ardından tutuklanan iki zanlıdan İranlı TIR şoförü A.A., yolunu kesen 4 kişinin tehdidiyle kaçak sigaraları yüklemek zorunda kaldığını ileri sürdü. Polisin bu kişilerin PKK yanlıları olabileceğiüzerinde durduğu belirtildi.
Yaklaşan yeni yıl öncesinde, sigara kaçakçılığına yönelik araştırmalarını arttıran Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğe ekipleri, Bornova girişinde durdurdukları TIR'a gizlenmiş 225 bin paket kaçak gigara ele geçirdi. Olayın ardından gözaltına alınan TIR'ın İranlı şoförü A.A., Gürbulak Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra Iğdır'da yolunun kesildiğini, kendisini tehdit eden 4 kişinin, zorla kasaya kaçak sigaraları yüklediğini ileri sürdü. Sorgularının ardından İranlı sürücü A.A. ile yanında bulunan Türk H.A. , sevkedildikleri adliyede tutuklandı. Bu arada şoför A.A.'nın, gözaltında verdiği bilgiler sonrasında yapılan ilk araştırmada, TIR'ın yolunu keserek sigaraları yükleyen kişilerin PKK yanlıları olabileceğinin değerlendirildiği belirtildi. Bu kişilerin, kimliklerinin tespit edilmemesi için böyle bir yola başvurmuş olabileceği, sigaraların satışıyla da örgüte gelir elde etmeyi planladıkları öne sürüldü.

Haberin Devamı

2012 BAŞARISI
Bu arada İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 2012 yılı içerisinde yaptıkları peşpeşe baskınlarla, toplam 2 milyon 850 bin paket kaçak sigara ele geçirdiği bildirildi.

Bir TIR dolusu kaçak sigara yakalandı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!