Bir terk ediliş öyküsü

Adı Azem, henüz 7 aylık bir köpek. Daha bebekken sahiplenildi...

Haberin Devamı

Ve 5,5 aylıkken de onu sahiplenen kişi Azem’i terk etmeye karar verdi. “Askere gidiyorum. Ailem Azem’i istemiyor. Aldığım yere getirip bırakacağım” dedi ve getirdi. Sonra bırakıp gitti. Ondan sonra da ne aradı ne sordu. Azem’i unuttu gitti.
şimdi Azem’in bütün aşıları yapılmış durumda. Dünya güzeli ve çok akıllı bir kız. Ama ne yazık ki bu güzel kıza burada daha fazla bakma imkanımız yok.
Bir ailesi olması, tekrar yüzünde biraz mutluluk, gözlerinde ışıltı olması için yardımlarınızı rica ediyorum.
Durumu acildir...
Bahçeli bir evde bile mükemmel bir arkadaş, dost olacaktır. Kızımız şu anda 7 aylık oldu. Annesi kurt, babası kangal olduğu için çok güçlü ve sadık bir bekçi köpeği olacaktır.
Tüm aşıları yapılmış karneli, tatlı mı tatlı bir yavrucak. Ona ilgi gösterip, yuvasını açacak gerçek bir sahip arıyor.
Gülay Varhan / Adana
[gulvarhanay@hotmail.com]
Biliyor musunuz sevgili Gülay Hanım, hayvan sevmeyenleri anlamaya çalışıyorum, onlara kızsam da bir neden arıyorum ama asla anlamadığım ve affedemediğim kişilerin başında hayvansever görünüp de hayvanı sahiplenip ondan sonra da sokağa terk edenler var.
Bilmiyorlar mı ki bir hayvan sokakta doğup büyürse, bir şekilde yaşam savaşı verebiliyor, kendini bu ortama alıştırabiliyor.
Eğer şanslıysa, zehirlenmekten, öldürülmekten, acımasız insanların eziyetlerinden kurtulabilirse yaşamını sürdürebiliyor.
Ama bir ev ortamında, bir yuvada bakılmış, büyütülmüş bir hayvanın sonradan sokağa bırakılması, barınağa atılması onu ölüme terk etmek demek...
Yüreklerinde bir nebze merhamet varsa, bir hayvanı sahiplendikten bir süre ona baktıktan, onu kendilerine alıştırdıktan sonra onu sokağa ya da barınağa bırakmazlar. Bu hayvanlar asla ve asla bu ortama alışamayacaklardır ve kesin bir ölüm onları beklemektedir, bunu böyle bilsinler.

Haberin Devamı

Kedim kısırlaştırma merkezinden kaçtı

Merhaba Güzin Abla, yazıma bir soru ile başlamak istiyorum. Acaba Beşiktaş belediyesine bağlı (Ortaköy, Mediko sitesi yanında) hayvan barındırma ve kısırlaştırma merkezi ile ilgili size hiç şikayet geldi mi?
Çok üzgün ve kızgın olduğumdan fazla anlatamayacağım ama pazartesi günü kısırlaştırmak üzere götürdüğüm ve bakımım altında olan sokak kedisini her nasılsa salı günü ellerinden kaçırmışlar. Bu nasıl bir ihmalkârlıktır anlayamıyorum.
Bir günlük ameliyatlı hayvanın o halde nasıl yaşayabileceğini sanıyorlar. Bir de üstelik beni, “Bekleyin yerine döner” diye güya avutuyorlar, kendilerince.
Eğer size ulaşmış başka şikayetler de varsa beni bilgilendirirseniz çok minnettar kalırım. Böylece olayın üstüne daha rahatlıkla gidebilirim.
Rumuz: Esra

Haberin Devamı

Sevgili kızım, elimde istediğin gibi bir şikayet mektubu yok. Kulağıma da sözünü ettiğin merkezle ilgili bir şikayet gelmedi. Ancak birkaçı dışında, hemen hemen tüm barınaklarda böyle bir vurdumduymazlık hissediliyor. Binlerce kedi ve köpeğin bulunduğu bu yerlerde çalışanlar, sanıldığının aksine pek de hayvansever değiller.
Ya da bir başka deyişle, buradaki hayvanları pek fazla önemsemiyorlar.
Ancak okurlarım arasında bu belirttiğin merkezle ilgili şikayeti ya da bir öyküsü olan varsa, bana yazarlarsa, ben de bunu sana iletmeye çalışırım.

Yazarın Tüm Yazıları