Bir taşla üç kuş modası BORA AKSU

Güncelleme Tarihi:

Bir taşla üç kuş modası BORA AKSU
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2009 00:00

Londra’da yaşayan ve markasını oradan yöneten tasarımcı Bora Aksu, "Cokctail" adını verdiği yeni bir ’line’ piyasaya çıkardı. Koleksiyonda her bir parça üç farklı şekilde giyilebiliyor.

Bora Aksu Coctail nasıl bir marka?

- En temel özelliği bir kıyafetin üç farklı şekilde giyilmesi. Ama gerçekten farklı. Aynı insanların olduğu bir ortama üç kere üst üste giyseniz kimse üzerindekinin aynı elbise olduğunu anlamaz. Hiç kimse aynı kıyafeti giydiğinizi iddia edemez. Siz de bir taşla üç kuş vurmuş olursunuz.

Bu koleksiyon biraz da mevcut ekonomik krizin etkisiyle mi ortaya çıktı?

- Evet. Günümüzde tek kıyafet alıp tek bir yerde giyip kaldırma gibi bir durum yok artık. Çok lüks kaçıyor. İnsanlar krizden etkilendiler.

Bu aslında dezavantaj ama siz avantaja çeviriyorsunuz...

- Aynen öyle... Ben krizin hem tasarımcıyı, hem tüketiciyi daha yaratıcı yaptığına inanıyorum. Artık insanlar çok geniş bütçeleri olmadığı için çok daha akıllıca alışveriş yapıyorlar. Ayrıca giyinirken kıyafet üzerinde biraz kafa yormak durumunda kalıyorlar. Göğüs dekoltesini mi, sırtını mı, belini mi vurgulayacağına karar veriyorlar. Benim dayattığım stili birebir uygulamak zorunda kalmıyorlar.

Cocktail kaç parçalık bir koleksiyon?

- 15. İlk bakışta çok küçük gibi gözüküyor ama üç farklı şekilde giyildiğinizi hesaplarsak 45 parça. Fiyatları ana markaya kıyasla çok daha uygun.

Sadece elbise mi?

- Sadece elbise ve bluz. Bluzlar da üç değişik şekilde giyilebiliyor. Vücuda tam oturmuyor. Tunik gibi. İsterseniz şortla, isterseniz taytla kombinlenebiliyor.

Renkler?

- İnsanların aksesuvarlarla canlandırabilecekleri renkleri kullandım. Gri, lacivert, beyaz, siyah, gümüş ve yeşil tonları. Biliyorsun benim donuk bir renk paletim vardır. Bunun içine bir de baskıyı ekledim. Dantel baskıyı şifonların üzerinde kullandım.

Gece kıyafetleri mi bunlar?

- Aslında tam bir saati yok. İstersen plaja da giyebilirsin, istersen aksesuvarla düğüne de.

İsmi neden Cocktail?

- Cocktail deyince benim aklıma hemen kısa elbise geliyor. Tanım çok açık. Bunların hepsi kısa olduğu için, renkleri ve modelleri ile kokteyl tanımına uygun olduğu için bu ismi sevdim. Bir de aslında kokteyl bir karışım biliyorsunuz... Bu elbiseleri ve bluzları da istediğin şekilde karıştırabiliyorsun.

Koleksiyon nerelerde satılıyor?

- 20 ülkede, 35 noktada satılıyor. Londra’da Selfridges önemli bir alıcı. Türkiye’de Midnight Express mağazalarında satılıyor. Böyle bir butiğin açılması benim için çok iyi oldu.



Siena Miller ve Keira Knightley’i giydiriyor

Bora Aksu ana markasında neler olup bitiyor?

- 18 Eylül’de Londra Moda Haftası’nda 2010 yaz defilemi yapacağım. Yeni koleksiyonda kabarık tüllü mezuniyet elbiselerinden ilham aldım. Ben o kıyafetlerin balo bittikten sonraki hallerini yaptım. Üzerine bir şeyler dökülür, kenarı yırtılır, rengi değişir ya... Kaza geçirmiş balo elbiseleri tasarlıyorum.

Üretimi nerede yapıyorsunuz?

- Örgüleri Hong Kong’da yaptırıyorum, diğer bütün koleksiyon İngiltere’de üretiliyor. Bu bizim için çok uygun. Çünkü markamız couture’ün hazır giyime dönmüş hali gibi...

Ekibinizde Türk var mı?

- Türk yok. Atölye Japon ve Çinli ağırlıklı. Kalıpta ve dikişte çok iyiler.

Yurtdışında birçok ünlünün Bora Aksu giydiğini duyuyoruz...

- Chiara, Elizabeth Jagger, Helena Christensen, Keira Knightley, Siena Miller devam ediyor. Londra ve Los Angeles’da katıldıkları bazı partilerde Bora Aksu giyiyorlar.

Peki siz kimi giydirmeyi hayal ediyorsunuz?

- Cate Blanchett. Çok zarif ve kendine özgü bir stili var.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!