Bir tas çorba, bir umut

Güncelleme Tarihi:

Bir tas çorba, bir umut
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2015 08:37

Sabancı Vakfı’nın toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini” anlattığı “Fark Yaratanlar” programının yedinci sezonunun ikinci Fark Yaratan’ı Ayşe Tükrükçü oldu.

Haberin Devamı

Evsizlere Çorba” projesi yaklaşık 1 sene önce Ayşe Tükrükçü önderliğinde başladı. Proje kapsamında Şefkat Der’in Cihangir’deki evsizler evinde Ayşe Tükrükçü tarafından pişirilen çorba her gün imece usulüyle Taksim çevresinde yaşayan 170 evsize dağıtılıyor.  

Haberin Devamı

Gurbetçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Ayşe Tükrükçü, 9 yaşında ensest tecavüzüne uğradı, daha sonra kocası tarafından genelevlerde çalışmaya zorlandı ve bir dönem sokaklarda yaşadı. Tüm bu acı tecrübelerin ardından, sokakta yaşayan kişilere destek olmak için Şefkat-Der gönüllüsü olarak evsiz kişilere çorba dağıtmaya başladı. Ayşe Tükrükçü, kar kış demeden her gün aktif olarak çalışmalarını sürdürerek fark yaratmaya devam ediyor.

Bir tas çorba, bir umut

Ayşe Tükrükçü kendi hikâyesinden yola çıkarak evsiz insanların hayatlarına bir nebze olsun dokunmaya çalıştı. Bir kap çorbadan ne olur demeden gece gündüz onların yardımına koştu. Kendisiyle birlikte hem gönüllülerin dünyasında, hem de İstanbul’da yaşayan onlarca evsizin hayatında kocaman bir fark yarattı.

Haberin Devamı

Bir tas çorba, bir umut

Fark Yaratanlar videolarını izlemek ve paylaşmak için:

www.farkyaratanlar.org

www.facebook.com/FarkYaratanlar

https://twitter.com/farkyaratanlar

www.youtube.com/user/turkeychangemakers

www.sabancivakfi.org

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!