Gündem Haberleri

GÜNDEM

    Bir sütlaç için canımı verebilirim

    ANKA
    07.08.2006 - 00:00 | Son Güncelleme: 06.08.2006 - 21:24

    Fransa Büyükelçisi, True Dergisi’ne verdiği demeçte, Bolu Dağı’ndaki İsmail’in Yeri’ne özellikle sütlaç yemek için gittiğini söyledi. Büyükelçi Poudade, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğinin AB’nin menfaatine olacağını da vurguladı.

    Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Paul Poudade, Türk mutfağına bayıldığını belirterek "Bir sütlaç için canını verebilirim" dedi.

    Paul Poudade, True Dergisi ile yaptığı söyleşide, Türkiye’nin Fransa’nın dostluğuna güvenmesi gerektiğini belirtirken, ikili ilişkilerde yaşanan son siyasi dalgalanmalar için de, "Konjonktüreldir ve üzerinde fazla durulmaması gerekir" dedi. AB konusunda "Ben olumlu ve gerçekçi düşünen taraftayım: Türkiye’nin Avrupa’ya girişi Avrupa Birliği’nin menfaatine olacaktır" diye konuştu.

    Boş zamanını nasıl değerlendirdiğini de anlatan Büyükelçi, "Hafta sonlarında şehirde dolaşmayı seviyorum. Bazen, şehrin nabzını tutmak için Tunalı Hilmi Caddesi’ne indiğim zamanlar oluyor" dedi. Türk mutfağının gerçek bir tutkunu olduğunu söyleyen Poudade, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Bir sütlaç için canımı verebilirim. İstanbul ve Ankara arasında, Bolu Dağı’nda, İsmail’in Yeri’nde harika sütlaçlar yapıyorlar. İstanbul’a gidiş ve İstanbul’dan dönüşlerimde orada mutlaka mola veriyorum. Türk mutfağı, Akdeniz, Ortadoğu ve yörük gelenekleri gibi birçok büyük geleneğin buluşma noktasında olduğundan olağanüstü bir mutfak. Dolayısıyla, inanılmaz bir çeşitliliğe sahip ve Kayseri mantısı olsun Güneydoğu bölgesinin kebapları olsun, bölgesel spesiyaliteleri, gezilerim vesilesiyle her defasında yeniden keşfetmek büyük bir mutluluk."
    Etiketler:
    

      EN ÇOK OKUNANLAR

        Sayfa Başı