Bir stadın adı 4 kez değişir mi

“THE Times’ın yaptığı dünya’nın en iyi 10 stadı sıralamasında BJK İnönü Stadyumu dördüncü sırada yer alır.”

Haberin Devamı

BJK yönetimi bu stadın isim hakkını Fi-Yapı’ya sattı.
Ne için sattı? Transfer yapabilmek.
Neden yıkılıyor? Stat her an çökebilirmiş.
Bugüne kadar çökeceği, stadın ismi satıldıktan sonra mı akla geliyor. Amaç başka 1. derecedeki sit alanından ‘rant’ yaratmak.
Mithatpaşa, Dolmabahçe ve İnönü adlarından sonra bir stadyumun adının 4. kez değiştirildiği dünyada nerede görülmüştür? İnönü ailesi haklı olarak dava açıyor.
O stat, 1940’larda Taksim Gezisi, Açıkhava Tiyatrosu ve birlikte planlanmıştı.
Boğaz’ın en güzel yerine oturtulmuştu.
Tayyip Erdoğan, İstanbul Belediye Başkanı iken, iktidarca  ‘elinden kaçırılan’ Gökkafes’i yıkmak için belediye zabıtası ve ekiplerinin polisce nasıl saldırıya uğradığını biliriz. Ama o zaman gücü yetmedi Erdoğan’ın.
Gökkafes’i yapanlara değil, zamanında yapılmasına göz yumanlara kızılmalıydı.
Gökkafes’in yıkılması için mücadele eden birçok STÖ üyesi, bugün hala Gökkafes’e girmiyor. Erdoğan’ın hiç girmediğini sanıyoruz.
Böyle güzelim bir mekana, sıkışık Dolmabahçe yoluna yeni yükler getirecek otel, AVM gibi yükler nasıl getirilir?
İstanbul’a ve boğaza yazıktır.
‘Koruma kurulları’nın görevi korumak değil mi?
Hakkaniyetli ‘Çarşı Grubu’ hâlâ niye suskundur.

GÜNÜN SÖZÜ

Haberin Devamı

“Bu seçim (HSYK), dürüst tarafsız ve adil biçimde yapılmamıştır. Bu seçim, yapılan Anayasa değişikliklerine de aykırıdır. YSK ve Danıştay yani Türk yargısı, bu ayıbı silme gücünde ve yetkisindedir.”
(Yargıtay Onursal Başkanı  Sabih Kanadoğlu)

‘Aile doktoru’ para alamıyor

BİLİNDİĞİ gibi Aile Hekimliği uygulaması Ankara’da da uygulamaya konuldu.
Bir ilçede sağlık merkezinde görevli bir doktorun feryadı, bazı gerçekleri ortaya çıkarıyor:
“15 Temmuz’dan bu yana maaşlarımız yaklaşık 2 ayda bir yatırılmakta. Çalıştığım yerde, elektrik, su, telefon, internet, kira, doğalgaz, vb. tüm abonelikleri üzerime aldırdılar. Faturalar 2 aydır geliyor. Ancak maaşlarımız halen yatmadı. Yaklaşık 2 aydır kredi kartımın limiti doldu. Ev kredimi, oğlumun okul taksitlerini ödeyemez oldum..
AKP’nin sağlıkta açılımı bu mudur?
Doktorlarını mağdur edip, ele dosta, rezil etmek midir?
Umarım Sağlık Bakanı bunu duyar.”

Türk tarihi

Haberin Devamı

TÜRK tarihi konusunda aydın kesimimizin bile ne kadar eksik olduğu anlaşılıyor. Özellikle Rumelilik ve Kafkasyalılık üzerinden Zaman’dan Ali Bulaç’ın yazısı ile başladı. Referandumda ‘evet’ oyu kullananlar üzerindeki bir yazısında Bulaç, Rumeli halkını ve Kafkas Türklerini Türk’ten saymaması üzerine, Mehmet Yılmaz, Cüneyt Ülsever’den sonra ve Güneş’ten Rıza Zelyut da ağır eleştiriler yönelttiler Bulaç’a...
Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği kendisine tepki göstermişti.
Rıza Zelyut bakın ne diyor:
“Görüldüğü üzere; Ali Bulaç; ‘Evlad-ı Fatihan/Fatihlerin çocukları’ olarak bilinen Rumeli halkını ve Kafkas Türklerini Türk’ten saymıyor. Bulaç da Sevr Antlaşması’nı dayatan Batılı emperyalistler gibi, Türk deyince sadece Orta Anadolu’da yaşayan bir avuç insanı anlıyor. Balkan Türklerine, ‘Siz Müslümansınız, Türk değilsiniz’ demek istiyor.
Ali Bulaç’a öncelikle Türk tarihi için yeni yayınları (Örneğin Selenge Yayınları kitaplarını) okumasını öneriyorum. Sayın Bulaç, o zaman Türk tarihinin Osmanlı tarihinden ibaret olmadığını görecek, büyüklük karşısında şaşıracaktır.”
Balkan derneği başkanı ise, bu konuda özür dilemezse Bulaç’ı mahkemeye vereceklerini söylüyor.

Haberin Devamı

KKTC nüfusu ne kadardır

“KIBRISLI Türklerin nüfusunun 85 bin kişi kaldığının” öne sürülmesi ancak 85 bin kişiyi nereden ve nasıl bulunduğu konusunda bir veri ortaya konulmaması üzerine KKTC eski Başbakan Yardımcısı ve dış politika danışmanı, Prof. Ata Atun bu konuda bir makale yazmış.
Atun, “Önce kimin Kıbrıslı Türk sınıfına girdiğini saptamak gerekli” diyerek, 1996 ve 2006 nüfus sayımlarından yola çıkarak şöyle bir tespit yapıyor: “Resmi nüfus miktarı içinde sadece KKTC vatandaşı ve çift uyruklu olduğunu beyan eden KKTC vatandaşlarının sayısı 197 bin 948 kişi. Bu 197.948 kişinin de detayına bakarsak; 133.432’sinin anne ve babaları Kıbrıs (KKTC veya Güney Kıbrıs) doğumlu, 8.988´inin annesi Kıbrıs, babası üçüncü ülke doğumlu, 5.052’sinin babası Kıbrıs, annesi üçüncü ülke doğumlu.
Bu bulguları toplarsak, anne ve/veya babası Kıbrıs doğumlu olanlar 147.472 ki bu rakam sadece KKTC vatandaşı ve çift uyruklu olan KKTC vatandaşlarının %74,5´ini oluşturmaktadır. Gerçekte aradan geçen 4 yılda, KKTC’de doğan anne ve/veya babadan doğan çocukların sayısı oransal olarak çok daha fazladır.
Karar okuyucunun.
Kıbrıslı Türkler 85 bin mi, 147 bin mi, yoksa 197.948 mi?

Haberin Devamı

BİLİYOR MUSUNUZ

- ‘TROY’ filminin (ünlü tahta at Çanakkale’de sergileniyor) oyuncusu Brad Pitt’in 4-9 Haziran 2011 tarihleri arasında Çanakkalede yapılacak ‘1. Uluslararası Çanakkale Troia Film Festivali’ne davet edildiği Vali Abdülkadir Atalık ile Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tarafından açıklarken; ünlü oyuncunun bunun karşılığında Angelina Jolie ile kurduğu vakfa 1 milyon dolar bağışlanmasını istemesi üzerine Bakanlar Ertuğrul Günay ile Egemen Bağış’ın sponsor arayışlarına başladıklarının bildirildiğini...
- BAŞKANLIĞINI Erciş Kurtuluş’un yaptığı Toplumsal Saydamlık Derneği’nin daha önce Nedim Şener, Nuri Ok, Hasan Balıkçı, Nazmi Okumuş, Ömer Süha Algan, Tuncay Mollaveisoğlu, Hulusi Çelik’e verilen ‘Yolsuzlukla Mücadele ve Dürüstlük’ün bu yıl Sözcü gazetesi yazarı Necati Doğru’ya törenle verildiğini...

Yazarın Tüm Yazıları