Bir şok da Fransızlara

Güncelleme Tarihi:

Bir şok da Fransızlara
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2016 10:21

Fransa’da Haksız Rekabetle Mücadele ve Tüketiciyi Koruma Kurumu’nun (DGCCRF), Renault’nun ürettiği dizel araçların hava kirliliğine yol açtığına dair hazırladığı rapor, savcılığa gönderildi.

Haberin Devamı

EKONOMİ Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, DGCCRF’nin Renault’nun ürettiği dizel motorlarla ilgili bulguların sonuçlarının Nanterre savcılığına gönderildiği belirtilerek, “Bundan sonra, şüpheli ihlallerle ilgili olarak ne yapılacağına artık mahkemeler karar verecek” denildi. Dizel motorların emisyon testlerinde Renault’nun manipülasyon yaptığı şüphesi bulunduğu kaydedilen açıklamada, DGCCRF’nin diğer ismi verilmeyen otomobil üreticileriyle ilgili soruşturmasının ise sürdüğü bildirildi.

GHOSN İDDİALARI REDDETTİ

Renault Yönetim Kurulu Başkanı Carlos Ghosn ise “Renault araçlarının hepsi, her zaman yasa ve kurallarla uyumludur ve yürürlükteki normlara uygundur" dedi. Açıklamada, Renault araçlarının hava kirliliği yaratmadığına dair hileli yazılım yapılmadığı savunuldu.
Fransa’da daha önce Alman Volkswagen firmasına yönelik, emisyon testlerinde manipülasyon yapıldığı şüphesiyle soruşturma açılması talep edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!