Bir senede G.Saray'a teknik direktör olurum

Güncelleme Tarihi:

Bir senede G.Saraya teknik direktör olurum
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2012 02:04

“Basketbol dışında futbolla da ilgiliyim. Fatih Terim’e büyük saygı ve sevgim var. Ama net olarak söylüyorum ki bir sene eğitim alıp, çalışsam futbol takımını çalıştırırım. Fatih Hoca da basketbol takımını...”

Haberin Devamı

BAŞARILI bir antrenör. Başında bulunduğu takımlara güzel basketbol oynatıyor, şampiyonluklar tattırıyor. Son olarak Beşiktaş Milangaz ile geçen sezon üç kupa birden havaya kaldırdı. Siyah beyazlılara Avrupa’da zafer yaşattı. Yurtdışında da ülkemizi başarıyla temsil etti, İtalya’nın Siena takımını Saporta Kupası’nda birincilik kürsüsüne çıkarttı.
Evet, Ergin Ataman’dan bahsediyoruz. Bugünlerde Galatasaray ile rakip tanımayan, sarı kırmızılılarla yeni başarılara yelken açan kimine göre hırs abidesi, kimine göre antipatik, kimine göre mükemmel bir ant-renör ve koyu bir Galatasaraylı o... Kendisiyle bir araya geldik, biz sorduk, o cevapladı. Çarpıcı açıklamalar yaptı. Söz Ergin Ataman’da...

AYNI BAŞARIYI G.SARAY’DAN BEKLİYORUM

-BENİM hedeflerim bitmez. Geçen sezon 3 kulvarda da şampiyon olmuş bir antrenör olarak G.Saray’a geldikten sonra beklentiler yükseldi. Bu da çok doğal. Kariyerim açısından geride bıraktığım sezon olağanüstüydü. Galatasaraylılar gibi artık bu çatı altında benim de beklentilerim çok yüksek. Eğer bir takım daha üç kupa birden alacaksa ben bunu G.Saray’dan bekliyorum.
- Bizim gibi futbol takımımız da iyi gidiyor. İçeride lideriz, Avrupa’da iddialıyız. Futbolla da yakından ilgiliyim. Futbol antrenörü olma konusunda Fatih Hoca karar verse ve dese ki, “Sıkıldım futbol teknik direktörü olmaktan. 1 sene basketbola kafa yorayım.” Kesinlikle basketbol takımının hocası olur. Ben de bugün basketbol koçluğunu bırakayım, bir sene eğitim alıp futbola kafa yorup çalışayım. Futbol takımını çalıştırırım. Bunu çok net olarak söylüyorum.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eb240df018fbb8f8ade428

EUROLEAGUE’DE OLMAMAMIZ HAKSIZLIK

-TÜRKİYE Ligi ve Eurocup şampiyonluğu çok önemli. İki cephede de mutlu sona ulaşmamız gerekiyor. O kupalar müzemize gelmeli. Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker ve Beşiktaş rakiplerimiz. THY Euroleague’de boy gösteriyorlar. Banvit de istikrarlı. Bu yüzden iyi bir takım kurmalıydık. Bunu başardık. Geçen sezon Beşiktaş’ın beklentileri böyle büyük değildi. Ama aile havası vardı orada. O yüzden her şey iyi gelişti.
- Galatasaray’ın bir anlamda THY Euroleague biletini elinden ben aldım. Ama bir gerçek var ekibimle geçen sezon Beşiktaş’a kazandırdığımız başarılardan dolayı gururluyuz. Ama geçen sezon Galatasaray, Fenerbahçe’nin önünde bitirdi sezonu. Ama yapılan anlaşma gereği THY Euroleague’de onlar var. Bu bir anlamda haksızlık. Futbolda olsa buna asla izin vermezler. Ama G.Saray, THY Euroleague’in daimi kulübü olacak.

Haberin Devamı

BÜTÇEMİZİ 1 MİLYON DOLAR AŞTIK

-11 milyon dolarlık takım kurduk. Planlamada 1 milyon dolarlık sapma oldu. Bu yüksek ve iyi bir bütçe. Ancak, rakiplerimiz Anadolu Efes ve F.Bahçe Ülker’in net olarak altında bir bütçe. Üç kupalı Beşiktaş’ın maliteyi ise 8 milyon dolardı. Bunun içinde Deron Williams’a ödenen para 1.2 milyon dolardı.
- Yarışta önemli rakiplerimiz var. Kadro ve yatırım açısından bakıldığı zaman Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes sadece Türkiye için değil THY Euroleague şampiyonluğunu da kazanacak kalitede. Banvit, Beşiktaş ve Karşıyaka’yı da ben bu yarışa sokuyorum. Kıyasıya bir mücadele olacak.

Kupa koleksiyoncusu

· DOĞUM TARİHİ:
7 Ocak 1966
· DOĞUM YERİ: İstanbul
· KARİYER: T.Telekom (1996-98), Karşıyaka (1998-99), E.Pilsen (1999-2001), M.Siena (2001-03), Ülker (2003-06), C.Bologna (2006-07), Beşiktaş (2007-08), E.Pilsen (2008-10), Beşiktaş (2011-12), Galatasaray (2012)
· ALDIĞI KUPALAR: EuroChallenge: 2012 Beşiktaş, Saporta: 2002 M.Siena, TBL: 2009 - Türkiye Efes Pilsen, 2012 Beşiktaş, TÜRKİYE KUPASI: 2001-2009 E.Pilsen, 2004-2005 Ülker, 2012 Beşiktaş, CUMHURBAŞKANLIĞI: 1997 T.Telekom, 2000-2009 E.Pilsen, 2004-2005 Ülker.

Haberin Devamı

NBA'de hocalık eksik olsun

- NBA’de Avrupalı adama pastadan dilim vermezler. Orası bir show business. Bu yaz girişimlerimde oldu. Brooklyn Nets ile görüştüm. “Gelsin, yaz ligini yaşasın” dediler. Ne gideceğim yaz ligine. Onlar gelip Avrupa’dan koçluk öğrensinler. Eksik olsun NBA.

Yardımcılarım eve ekmek götüremedi

Ergin Ataman Beşiktaş’tan ayrılık sürecini detaylarıyla anlattı.

BEŞİKTAŞ’ı bırakıp kaçmadım. Şampiyon takımdan gitmek pek görülen bir durum değildi. Sponsor sıkıntısı vardı. Takım dağılacaktı ve bu yüzden ayrıldım. Geçen sezon da çok sıkıntılar çekmiştik. Bunun en canlı şahitlerinden biriyim.
- SOKAKTAKİ taraftar bilmez. Oyuncuları geçtim. Ekibinizin huzurlu olması önemlidir. Ben, etrafımdaki insanların eve ekmek götüremediği zamanları yaşadım. Bizzat onlara kendi gücümle destek oldum. Bunlar çok acı şeyler. Bu şartlarda çalıştım.

Haberin Devamı

Kalbim Fatih hoca ile beraber

- Takımın Şampiyonlar Ligi’nde kötü tek maçı yokHer zaman onun en büyük destekçilerinden biri oldum. Kendisinin de Kuban maçına gelmesi bize ayrı bir güç ve moral oldu

Türkiye’nin Terim’i olmam ben Avrupa’nın Ergin Ataman’ıyım

Kariyerimde iki Avrupa şampiyonluğum, iki de üçüncülüğüm var. Fatih hocaya benzetilmeme gerek yok.

FATİH Terim’in G.Saraylılığı profesyonelliğin ötesinde. Fatih Hoca’nın liderliğini çok beğeniyorum. Kendisine büyük sevgi ve saygım var. O, Fatih Terim ise ben de Ergin Ataman’ım. Beni Fatih hocaya benzetmelerine gerek yok. Benim şu an 2 tane Avrupa Şampiyonluğum var. 2 tane THY Euroleague üçüncülüğüm var. Onun için Türkiye’nin Fatih Terim’i olmam, ben Avrupa’nın Ergin Ataman’ıyım.

Haberin Devamı

Görüşmek kısmet olmadı

- Sadece Galatasaray’da değil Fatih Hoca ile geçmişten beri çok yakın bir ilişkim var. Beşiktaş’tayken kendisini Bodrum’da ziyaret ettim. Oturduk, sohbet ettik. Bu kez aynı kulübün çatısı altındayız. Görüşelim diyoruz ama spor adamları olarak ihmalkarız. Ben konsantrasyonlarını bozmama adına çekiniyorum. Bu nedenle henüz görüşemedik.

Milli Takıma ihanet ettiler

- TÜRK basketbolcusunun milli takıma küsme lüksü olamaz. NBA’de oynuyorlarsa sebebi Türkiye. Sağlıklılar ve gelemiyorlarsa, ihanet ediyorlar demektir.

Futbol yavaş ve çok sıkıcı

Basketbolda gözünüzü bir an olsun sahadan ayıramazsınız. Futbolda aynı tempo ve heyecanı bulamazsınız

-FUTBOLU çok seviyorum ama basketbol ile kıyasladığım zaman çok yavaş geliyor bana. Tribünde olunca daha da sıkıcı. Heyecan çok fazla ama basketbolun o temposuna karşı oldukça sıkıcı futbol. Örnek vereyim. Futbol maçı izlerken mesaj yazabiliyorsunuz.
- TT Arena Stadı’nda loca değil ama 2-3 koltuk almak istedim. Ama kontenjan doluymuş. Sağolsun başkanımız Ünal Aysal ve yöneticiler başkanlık locasında istediğim zaman beni misafir edebileceklerini söylediler.

Milangaz çekilmese Kunter G.Saray’daydı

-MİLANGAZ sponsorluktan çekilmese Galatasaray’ın hocası Erman Kunter olacaktı. Profesyonellikte bu tip ani gelişmeler var. G.Saraylı olduğumu herkes biliyor. Beşiktaş’ta da herkes biliyordu. Bunu saklamadım ve söylemekten de çekinmedim.

Beşiktaş’tan bu başarıyı beklemedim

-THY Euroleague çok zor bir arena. Sponsorsuz ve kadrosu dağılmış Beşiktaş’ın başarısı çok önemli. Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes’ten önce Top 16’yı garantilediler. Doğrusunu söylemek gerekirse böyle bir başarıyı onlardan beklemiyordum.

GS Bonus kullandığım doğru

- BEŞİKTAŞ’tayken, “Ergin hoca GS Bonus kullanıyor” dediler. Evet, o kartı ilk çıktığı günden bu yana kullanırım. BJK Bonus kartı da çıktı, “Sana yollayalım” dediler hala ulaşmadı. Bir garson elimde GS kartını görünce şaşkına döndü.

Hakaretlere maruz kalıyorum

- FANATİZM uç noktalarda. Bunu özellikle twitter ortamında yaşıyorum. Sokakta bugüne kadar hiç olumsuz bir şeyı yaşamadım. Geçen sezon yanımda olan Beşiktaşlı taraftarların hakaretine maruz kalıyorum. Bunlar hiç de hoş değil.

Basketbol koçu çok etkilidir

- BÜTÜN spor dallarına bakarsak antrenörün etkisinin en fazla olduğu yer basketboldur. Direkt oyuna müdahale etme şansına sahipsin. Hoca bazında tartışmasız basketbol antrenörünün takımı üzerinde ve sonuçta etkisi çok ama çok büyüktür.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!