GeriSeyahat Bir ‘şale’ olsun beni sarsın, ısıtsın
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bir ‘şale’ olsun beni sarsın, ısıtsın

Bir ‘şale’ olsun beni sarsın, ısıtsın

Şimdi sizi İsviçre Alpleri’ne götüreceğiz. Alpler’in beyaz dokusu Verbier’de bir şale: Trois Couronnes. Öyle sıcak, öyle samimi ki kayak dönüşü sizi bekleyen mutluluk gibi. İçinde neler mi var? Ne yok ki...

Alp Dağları’nın kışkırtıcı beyaz dokusunda konforlu bir yaşam tarzına sahip Trois Couronnes adlı şalenin yapımı 2012’de tamamlanmış.
1300 metrekare genişliğinde, banyolu sekiz yatak odası var. Bu kadar değil elbet, 14 yetişkin ve birkaç çocukla ailelerin ziyaretine fırsat sunuyor. Bu muhteşem mimarinin ardında Avrupa’nın farklı yerlerinden gelen yetenekli mimar, iç mimar, zanaatkâr ve sanat danışmanından oluşan bir ekip bulunuyor. Bu ekip, Floransa’dan Avusturya’ya, Paris’ten Belçika’ya kadar pek çok farklı kültürü dolaşarak antik parçalar, sanat eserleri ve benzersiz objeleri bir araya getirmiş. Hatta, Gotik tarzda şömineler, doğal taş çeşmeler, ayaklı küvetler, zemin ve tavanlarda kullanılmak üzere, 18 ve 19’uncu yüzyıla ait eski ahşap doğramalar, gümüş şamdanlar keşfederek mekânın kendine özgü kişisel dokusunu oluşturmayı başarmışlar.
Burası Verbier’nin güneş ve jeotermal enerjiden istifade eden en büyük yapısı olarak da tanımlanabilir. A, B ve C olmak üzere üç şaleden oluşan yapı, sekiz araba kapasiteli kapalı bir otoparka da sahip.
İster garajdan, ister kayak odasından gelin, bu üç bölümü birbirine bağlayan  sanat galerisi, resepsiyon ve davet alanı olarak hizmet veren büyüleyici kubbe tavanlı girişte buluşuyorsunuz. Antik mobilya tasarımlarının yer aldığı bu bölümde cam şarap kavı hemen galerinin sonunda yerini almış. İkinci bir mutfak ve davet alanıysa odanın uzak ucunda konumlanıyor.

Bir ‘şale’ olsun beni sarsın, ısıtsın

JAKUZİ KEYFİ

Chalet’nin tamamında antika parçalar, sanat eserleri ve gotik şömine tarzına rastlamak mümkün. Dekorda gümüş şamdanlar, doğal taş dokuya eşlik ediyor. Tavanda ve zeminde yer alan eski ahşap döşeme ise 18  ve 19’uncu yüzyıla ait. Rahatlatıcı ve dinlendirici bir spa deneyimine ulaşmak için yine bu katı kullanmanız gerekiyor. Ortada konumlanan Chalet B’nin giriş katı tüm bu aktivitelerin dışında, dış ve iç mekânda sıcak havuza ve dış mekânda, terasta konumlanan nefes kesici manzarayı seyreden bir jakuziye sahip.
Diğer iki şalenin hemen ortasında konumlanan Chalet B’nin üst katında, yıllanmış ahşap tavan dokusunun hemen altında gün boyu güneşle yıkanan şık tasarımlı iki ebeveyn odası tüm kata yayılıyor.
Verbier’nin Sonalon bölgesinde konumlanan chalet, kasaba merkezine arabayla sadece beş dakika mesafede, 15 kişilik bir grubun beyaza yakın yaşamına keyif katmak üzere davetlilerini bekliyor. www.ultimateluxurychalets.com

Şalede neler bir araya geliyor?

¬ Geniş bir şömine etrafında şekillenen yaşam ve yemek alanı
¬ Geniş bir teras ve balkonlar
¬ Sanat galerisi, davet ve karşılama alanı
¬ Şarap kavı
¬ Sinema
¬ İç ve dış mekânda yüzme havuzlu, hamam, sauna ve dış mekân jakuzili spa
¬ Kayak ve bot odası
¬ Sekiz araba kapasiteli kapalı otopark
¬ Wi-Fi internet
¬ Şoför hizmeti
¬ Smart tv ve ses sistemi ile donatılmış yatak odaları
¬ Güneş ve jeotermal enerjiyle çalışan ısıtma sistemi ile doğa dostu bir bina
¬ Tüm pencerelerden izlenebilen büyüleyici manzara

False