'Bir sabır, üç-dört sabır, sabır, sabır artık yetti'

Güncelleme Tarihi:

Bir sabır, üç-dört sabır, sabır, sabır artık yetti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2016 23:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişiminden sonra ilk yurtiçi gezisini, IŞİD’in kanlı terör saldırısında 55 kişinin öldüğü Gaziantep’e yaptı. Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Mitingi’nde Gazianteplilere seslendi. Erdoğan, “Karkamış’a havan toplarıyla saldırdılar. Bir sabır, üç-dört sabır, sabır, sabır, sabır ‘Artık yetti’ dedik. Cerablus’un sahipleri, Cerablus’a yerleşmeye başladı” dedi.

Haberin Devamı

15 Temmuz sonrasında Ankara ve İstanbul dışında bir programa katılmayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Gaziantep’e geldi. İlk olarak Gaziantep Valiliği’ne gelen Erdoğan’a burada canlı bomba saldırısı ve Fırat Kalkanı Operasyonu ile ilgili brifing verildi. Brifinge Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehdi Eker ile Hayati Yazıcı’nın yanı sıra Belediye Başkanı Fatma Şahin katıldı.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Erdoğan, binlerce kişinin katıldığı mitingde özetle şunları söyledi:

“Şehitler, kahramanlar, yiğitler diyarı Gaziantep. Kardeşliğin şehri Gaziantep. Taziye ziyareti için geldim. 20 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep terörün en alçak yüzüne maruz kaldı. Terör, 14 yaşında bir çocuğu intihar bombacısı olarak kullanıp Akdere Mahallemizdeki kına gecesinde adeta kan akıttı, canlar aldı. Saldırı öylesine vahşiydi ki, hâlâ kimliği tespit edilemeyen meftalarımız var. Bir çocuğu kullanarak çocukları, bebekleri, masum insanları katledecek kadar gözü dönen bu hainler akıttıkları kanda mutlaka boğulacaklardır.

Haberin Devamı

Bir sabır, üç-dört sabır, sabır, sabır artık yetti

‘HERKES YERİNİ BİLECEK’

Türkiye, terör örgütlerinin ve terör yöntemlerinin hiçbirine teslim olmamıştır olmayacaktır. Akdere mahallesindeki nişan töreninde, o kına töreninde kan dökenler eğer bu şekilde Gazianteplilere baş eğdirebileceklerini sanıyorlarsa çok yanılıyorlar. İşte Gaziantep burada. Peki siz neredesiniz? Bu mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın etnik kökenine, meşrebine, siyasi görüşüne bakarak bu saldırıyla onları tahrik edebileceklerini sananlar bir kez daha hüsrana uğradılar.

DÖNMEK İSTEYEN CERABLUSLULARA HER DESTEĞİ VERECEĞİZ

20 Ağustos saldırısını yaptıran ve yapanlar ölümleri fırsat bilip gelip burada acıları istismar etmek isteyenler sizlerden hak ettikleri dersi aldılar. Türkiye artık bu oyunlara gelmiyor. Terör örgütlerini kullanarak bu ülkeyi, bu milleti dize getirebileceklerini sananlar yarın kendi ellerinde patlayacak bir bombanın pimini çektiklerini bilmelidir. Gaziantep bunun en güzel örneği. İşte Cerablus ne oldular Karkamış’ı rahatsız ettiler. Sürekli Karkamış’a havan toplarıyla saldırdılar. Bir sabır, iki sabır, üç, dört, beş sabır. Sabır, sabır, sabır... ‘Artık yetti’ dedik. ‘Gereği yapılacak’ dedik. İşte Cerablus başlatıldı. Cerablus’un sahipleri Cerablus’a yerleşmeye başladı. Gaziantep’te de Cerablus’lu kardeşlerimden Cerablus’a dönmek isteyenlere her türlü desteği vereceğiz. Artık herkes yerini bilecek. ÖSO’ya her türlü desteği verdik, onlar da gerekli operasyonu yaptılar.”

Haberin Devamı

‘BAŞKA BÖLGELERDE DE SORUMLULUK ÜSTLENMEKTEN KAÇINMAYACAĞIZ’

m “Güya birbirine karşı gibi gözüken terör örgütleri birbirlerinin değil sadece masum insanların kanını döküyor. Güya terör örgütleriyle mücadele için bölgeye gelen güçler de masum kanı dökme dışında bir iş yapmıyor. DAİŞ’miş PKK imiş, YPG imiş, DHKP-C imiş, FETÖ’ymüş Türk milletine ihanetinizi anlatan örgütlerine isim bulmaktan alfabede harf kalmadı. Bırakın bu sahte maskeleri biz hepsinin arkasında aynı surat olduğunu biliyoruz.
m Bölgemizin terör örgütlerinden temizlenmesi için üzerimize düşeni yapmakta kararlıyız. Sınırlarımız içinde ve yakınında hiçbir terör örgütünün faaliyeti asla müsamahamız yoktur, olmayacaktır. Bölücü örgüte yönelik operasyonlarımız kesintisiz devam edecek. DAİŞ’in Suriye ve Irak’tan temizlenmesi için yürütülen çalışmalara her türlü katkıyı vereceğiz. Cerablus’ta, Başika’da bunun için varız, gerekirse diğer bölgelerde de aynı şekilde sorumluluk üstlenmekten kaçınmayacağız. PYD denilen bölücü örgütünün Suriye kolu için de aynı kararlılığa sahibiz. Bölücü örgütün de kökünü kazıyana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Haberin Devamı

Bir sabır, üç-dört sabır, sabır, sabır artık yetti

MEVLİDE KATILDI

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’le birlikte Ulu Cami’de şehitler için düzenlenen mevlite katıldı. Erdoğan, Ulu Cami’de kına gecesinde IŞİD’in saldırı düzenlediği Besna-Nurettin Akdoğan çiftiyle de görüştü.

AKSAKALLI’DAN DENETLEME

Fırat Kalkanı operasyonu için bölgede bulunan Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, Cumhurbaşkanı’nın ziyareti öncesinde alınan güvenlik tedbirlerini denetledi. Korgeneral Zekai Aksakallı, Gaziantep Havalimanı’na gelerek, burada Erdoğan için alınan güvenlik tedbirlerini denetledi. Bordo bereliler eşliğinde havalimanına gelen Aksakallı, Cumhurbaşkanlığı korumaları ile yaptığı görüşmelerin ardından havalimanından ayrıldı. Aksakallı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçiş güzergahı ve programda yer alan bölgelerdeki önlemleri de bizzat denetledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!