Bir parça sanat, acıları hafifletir mi Abidin?

AĞIR bir hafta geçirdik. Önce 5 polisimizin, ardından 24 Mehmetçiğin acı haberleri ile sarsıldık. Hayır, ‘Hayat devam ediyor’ diye klişe bir başlık atmayacağım.

Haberin Devamı

Çünkü biliyorum ki, ateşin düştüğü evlerde bıçak gibi kesildi hayat... Bu yüzden bu hafta, Abidin Dino’ya bir atıfta bulunarak, sanatın merhem kıvamındaki bağışlayıcılığına tutunarak; aşağıdaki konuların hepimize iyi gelmesini dileyeceğim. Müziğin, fotoğrafın, tiyatronun bizi tek yürek gibi etrafında birleştirmesini umarak...

ROMEO&JULİET

Dokuz Eylül GSF’ye hazırlandığım senelerde, okulun en efsane hocalarından biriydi Malcolm Keith Kay. O dönemde sahneye koyduğu Marat/Sade’ı, Mefisto’yu ve Hamlet’i soluksuz izlemiştik. Ben okulu kazandığım yıl, İzmir’e veda etti. Ama izlediğimiz oyunların etkisinden uzun zaman kurtulamadık. Şimdi, sevgili Özdemir Nutku’nun bize kazandırdığı efsane yönetmen; aykırı bakış açısı, daha önce denenmemiş sahne ve oyunculuk teknikleri ile yeniden İzmir’de. Bir Shakespeare klasiği olan ama hiç de klasik biçimde sahnelenmediğini tahmin ettiğim Romeo&Juliet oyunu ile. Özdemir Nutku’nun dilimize çevirdiği, başrollerini genç oyuncular Tamer Yılmaz ve Birgen Engin’in paylaştığı oyunu, ne yapıp edin; gidip görün.

Haberin Devamı

Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi, saat 14.00 ve 20.30 www.mybilet.com

ÇOBAN ve LULU

Han Tiyatrosu’nun minik seyircilerine oynadığı bu oyun, beş kişilik. Çoban ve onun sevimli kuzusu Lulu’nın başından geçenleri çok sevimli bir dil ve hareketli, öğretici müzikler eşliğinde anlatılıyor. Yaramaz Lulu’nun inadı, bütün kasabayı birbirine düşürüyor.

Konak Ünal Gürel Sahnesi, saat 13.00, bilet fiyatı: 10 TL www.hantiyatrosu.com


PAZARTESİ

YUSUF TUVİ & BİROL ÜZMEZ

“Basmane” yaklaşık 2 yıldan bu yana profesyonel fotoğraf çeken ve elinde makine, şehirde girilmedik sokak bırakmayan beni, en çok etkileyen semtlerden. Fotoğraflarında insanı ve insana dair konuları işleyen Yusuf Tuvi de yine bana göre fotoğraf sanatının yaşayan efsanelerinden. İşte, Kedi Kültür Sanat Merkezi’nde 12 Kasım’a kadar Türk fotoğraf sanatının önemli isimlerinden Yusuf Tuvi’nin, dernek üyesi sanatçı arkadaşı Birol Üzmez ile birlikte açtığı Basmane Oteller Sokağı Sergisi bu yüzden önemli. Etkileneceğinizi garanti ediyorum. Kedi Kültür Sanat Merkezi, Alsancak Limanı’nın hemen karşısında. / Tel: (0232) 464 99 35


SALI

OTOMOBİL SANATI İZMİR’DE

Haberin Devamı

İzmir’in en hızlı fuarı İzmir Autoshow, 25 Ekim Salı günü, İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda açılıyor. Yedinci kez gerçekleşecek İzmir Autoshow Fuarı’na dünyanın önemli otomobil markaları katılıyor. Yapılan son zamlardan sonra pek çok otomobile sahip olmak Türk halkı için hayal olsa da; önümüzdeki günlerde dünya pazarlarına ihraç edilecek devrimsel nitelikteki elektrik motorlu Renault Fluence Z.E.’yi ilk kez İzmir’de görmek heyecanlı olacak.


ÇARŞAMBA

FLUTENSEMBLE
2008 yılında İzmir Devlet konservatuarı sanatçısı Yrd. Doç. Dr. Filiz Akıncı tarafından kurulan topluluk; klasikten caza harika bir performans sunuyor.
Saat 20.00, yer Adnan Saygun, bilet fiyatları tam 5, öğrenci 3 TL.

Haberin Devamı


www.aassm.org.tr

PERŞEMBE

TENOR KARDEŞLER ALSANCAK İSKELESİ’NDE

Alsancak İskelesi’nde Bu hafta da güzel bir konser var. Aydın ve Ayhan Uştuk, Orkestra Allegra eşliğinde “Kordon’da Sonbahar Esintileri” temalı bir dinleti gerçekleştiriyor. 20.30’da.

 

CUMA

EFES PİLSEN BLUES FESTİVALİ ARENA’DA

21 yılda 84 grup ve 256 sanatçıyı ağırlayan Efes Pilsen Blues Festivali’nin İzmir ayağı, bu yıl İzmir Arena’da gerçekleşecek. Festivalin bu yılki konukları; New York’un en köklü blues müzisyenlerinden olan, The Tonight Show ve The Ed Sullivan Show programlarında yıllarca sahne alan Lucky Peterson, San Francisco’lu armonika ustası Rick Estrin&grubu The Nightcats ve Blues’da Mississippi ekolünü temsil eden en önemli sanatçılarından John Mooney. Biletler biletix’te. Tam 33.5, öğrenci 22.5 TL.

Yazarın Tüm Yazıları