Bir oyuncunun birden çok karakteri canlandırdığı 7 film

Güncelleme Tarihi:

Bir oyuncunun birden çok karakteri canlandırdığı  7 film
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2016 13:16

İzlemiş olduğumuz filmlerin genelinde oyuncular tek bir karakteri canlandırıyor. Ancak bazı filmler var ki başrol oyuncuları iki farklı karaktere de hayat verebiliyor. Hazırlamış olduğumuz listede bir oyuncunun iki farklı karakteri canlandırdığı 7 izlemeye değer filme göz atabilirsiniz.

Haberin Devamı

Gösterime giren filmlerin neredeyse tamamında oyuncular tek bir role odaklanırken o rolün hakkını vermeye çalışıyor. Başarıları ödüllerle süslenirken kötü oyunculuğu ile yerden yere vurulan da oluyor. Bazı oyuncular ise zoru başarıp bir filmde iki farklı karakteri canlandırıyor ve unutulmazlar arasına giriyor. Karakterlerine bürünen oyuncular film içerisinde kendi bedenlerinin ötesine geçip bazen ikiz kardeşleri, bazen bir yabancıyı, bazen birbirleriyle alakası olmayan iki karkateri canlandırdı. Hazırlamış olduğumuz listede yer alan oyuncular çoklu karakater oyunculukları ve performanslarıyla izleyicileri mest etti.

 

1. LEGEND / EFSANE - 2015

Bir oyuncunun birden çok karakteri canlandırdığı  7 film

Oyuncu: Tom Hardy

Haberin Devamı

Canlandırdığı Karakterler: Ronald Kray / Reginald Kray

The Profession of Violance adlı kitaptan beyaz perdeye adapte edilen filmin yönetmen koltuğunda Brian Helgelend oturuyor. Başlangıç (Inception), Locke, Mad Max: Fury Road gibi filmlerle izleyiciyi mest eden Tom Hardy, Legend filminde iki farklı karakteri canlandırıyor. Film, 1950'li ve 60'lı yıllarda İngiltere'yi kasıp kavuran tehlikeli iki gangster Roland ve Reginald Kray'in hayatlarını ve dönemin yeraltı suç dünyasını gözler önüne seriyor.

 

2. THE DOUBLE / ÖTEKİ - 2013

Bir oyuncunun birden çok karakteri canlandırdığı  7 film

Oyuncu: Jesse Eisenberg

Canlandırdığı Karakterler: Simon / James

Önemli filmlerde izlemeye alıştığımız bir yüz haline gelen Jesse Eisenberg, son olarak Batman v Superman: Dawn of Justice filminde karşımıza çıkmıştı. Dostoyevski'nin "Öteki" isimli kitabından sinemaya uyarlanan film, Richard Ayaode tarafından çekildi. Eisenberg ve Mia Wasikowska'nın başrolde yer aldığı film, zamanı belli olmayan bir dönemde iki karakter tek bir adam ve güzel bir kadın etrafında dönüyor. Eisenberg bu filmde öyle bir performans sergiliyor ki, sanki iki farklı insan varmış gibi hissettiriyor.

 

Haberin Devamı

3. ENEMY / DÜŞMAN - 2013

Bir oyuncunun birden çok karakteri canlandırdığı  7 film

Oyuncu: Jake Gyllenhaal

Canlandırdığı Karakterler: Adam / Anthony

Listede yer alan bir başka roman uyarlaması da Enemy filmi. Jose Saramago'nun yazmış olduğu The Double adlı romandan uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Denis Villeneuve oturuyor. Daha önce canlandırdığı karakterlerin zirvesine çıkan Gyllenhaal, tarih profesörü olan Adam Bell ile ona çok benzeyen Anthony Clair isimli aktörün hayatlarının kesişmesi ve değişmesini anlatıyor. 

 

4. CLOUD ATLAS / BULUT ATLASI - 2012

Bir oyuncunun birden çok karakteri canlandırdığı  7 film

Oyuncu: Tom Hanks: C.K. :Isaac Sachs / Dermot Hoggins / Dr. Henry Goose / Zachary

Haberin Devamı

Oyuncu: Hugh Grant C.K. : Llyod Hooks / Kona Chief

Oyuncu: Halle Berry C.K. : Luisa Rey / Meonym / Jocasta Ayrs

Oyuncu: Hugo Weaving C.K: Hemşire Noakes / Bill Smoke / Old Georgie

Sinema dünyasının önemli isimlerini bir araya getiren film listenin olmazsa olmazlarından...Usta oyuncuların farklı karakterleri canlandırdıkları filmlerden biri oluyor. Tom Hanks, Hugh Grant, Halle Berry, Hugo Weaving gibi isimlerin yer aldığı filmde karakterlere uygulanan makyajlar dikkat çekti. David Mitchell'in yazmış olduğu aynı adlı romandan sinemaya adapte edilen film, farklı zaman dilimlerinde geçen altı hikayeyi izleyiciye aktarıyor.

 

5. LEAVES OF GRASS - 2009

Bir oyuncunun birden çok karakteri canlandırdığı  7 film

Oyuncu: Edward Norton

Haberin Devamı

Canlandırdığı Karakterler: Bill Kincaid / Brady Kincaid

Tim Blake Nelson tarafından yazıp yönetilen film, tek yumurta ikizi olan Bill ve Brady kardeşlerin hayatlarına odaklanıyor. Edvard Norton'un kardeşleri canlandırdığı filmde ayrıca Keri Lucy DeVito, Tim Blake Nelson, Amelia Campbell gibi isimler yer alıyor. Sürükleyici bir hikayeye sahip olan filmde Bill, ikiz kardeşinin ölüm haberini duyar ve asla gitmek istemediği Oklohoma'ya gider. Ancak kardeşi hayattadır ve uyuşturucu işini fabrikasyona dönüştürmüştür. Brady'nin Bill'e ihtiyacı vardır ve aile bağları onları bir araya getirir.

 

6. COFFEE AND CIGARETTES - 2003

Bir oyuncunun birden çok karakteri canlandırdığı  7 film

Oyuncu: Cate Blanchett

Haberin Devamı

Canlandırdığı Karakterler: Cate / Shelly

Jim Jarmusch tarafından senaryosu yazılıp yönetmenliği üstlenilen film, birbirinden bağımsız 11 kısa hikayeden oluşan, odak noktasının sigara ve kahve alışkanlıkları olan dünyanın farklı yerlerinde birbirinden habersiz yaşayan insanları anlatıyor. Filmde Roberto Benigni, Steve Buscemi, Tom Waits, Bill Murray ve Cate Blanchett gibi başarılı isimler yer alıyor. Her bölümü farklı karakterler ve hikayelere odaklanan Coffee and Cigarettes, Blanchett'in oyunculuğuyla öne çıktığı "Cousin" adlı bölüme ayrı bir odak istiyor. Bu bölümde Cate Blanchett, karşılıklı kahve ve sigara içen iki kuzeni canlandırır.

 

7. ADAPTATION / TERSYÜZ- 2002

Bir oyuncunun birden çok karakteri canlandırdığı  7 film

Oyuncu: Nicolas Cage

Canlandırdığı Karakterler: Charlie Kaufman / Donald Kaufman

Susan Orleon'un yazmış olduğu The Orchid Thief adlı romandan sinemaya uyarlanan filmin senaryosu Charlie Kaufman tarafından kaleme alındı. Spike Jonze'un yönetmen koltuğunda oturduğu film bir senaristin, bir sanatçının iç dünyasına yolculuk yapmanızı sağlıyor. Nicolas Cage ve Meryl Streep'in başrolde olduğu filmde Cage, Charlie-Donald Kaufman rollerini canlandırıyor. Film, bitiremediği senaryosu üzerine çalışan Charlie Kaufman'ın - ikiz kardeşi Donald Kaufman ile arasındaki karmaşık hikayeyi anlatıyor.

 

sinemajor.com Tarafından hazırlanmıştır.

 

BAKMADAN GEÇME!