‘Bir okulda TEOG’a geç başlandı’ iddiası

Güncelleme Tarihi:

‘Bir okulda TEOG’a geç başlandı’ iddiası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2016 16:46

Türk Eğitim-Sen Bursa Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, 27 Nisan Çarşamba günü Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı’nda Sabiha Köstem Ortaokulu’nda soru kitapçıklarının kaybolduğu ve sınavın bir saat geç başladığını iddia etti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, kitapçıklar eksik geldiği için okuldaki diğer öğrencilerin de bekletildiğini ve diğer kitapçıklar okula ulaştırıldıktan sonra sınavın başlatıldığını söyledi. Milli Eğitim yetkilileri, kitapçıkların çalınması veya kaybolmasının söz konusu olmadığını da belirtti.

Haberin Devamı

Merkez Osmangazi ilçesi Soğanlı Mahallesi’nde bulunan Sabiha Köstem Ortaokulu’nda 27 Nisan Çarşamba günü yapılan sınavda soru kitapçıklarının kaybolduğu öne sürüldü. Öğrencilerin 1 saat geç sınava alındığını iddia eden Türk Eğitim-Sen Bursa Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, “Bursa’daki sınavların güvenirliği kalmamıştır, sınavların tekrarlanması gerekir. 8’inci sınıf öğrencilerinin girdiği TEOG Sınavı’nda 17 ilçeden 39 bin 219 öğrenci geleceği için yarıştı. Sınav merkezlerinden biri olan Osmangazi Sabiha Köstem Ortaokulu’nda, 27 Nisan Çarşamba günü yapılan TEOG Sınavı’nın 09.00 yerine 1 saat gecikmeli olarak 10.00’da başladı” dedi.

27 Nisan Çarşamba günü Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinin sınavının yapıldığını söyleyen Türkoğlu; “Söz konusu okulda sınavlar bir saat geç başladı. Sınavın sıhhati tartışılır hale geldi. 15 dakika geç kalan öğrenci sınava alınmazken, bu sınavın 1 saat geç başlanması kabul edilemez” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise sınavın yapıldığı okula kutu içersindeki bazı soru kitapçıklarının eksik gönderildiğini, bunun anlaşılması ile kitapçıkların güvenilir bir şekilde okula ulaştırıldığını belirtip, “Sağlıklı olması için diğer kitapcıkların da gelmesi beklendi. Kısa bir süre sonra sınav aynı anda başlatıldı” dedi. Yetkililer kitapcıkların çalınması veya kaybolmasının söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.

İlçe milli eğitim müdürü: Sınav 10 dakika gecikmeli başladı

Bursa Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer ise, bir saatlik gecikme olmadığını sınavın 10 dakika gecikme ile başlatıldığını savundu. Hürriyet’e konuşan Çokgezer şunları söyledi:
“Bir saatlik bir gecikme yok. Soru kitapçıklarının olduğu kutunun birisi depoda kaldığı için sınav 10 dakika gecikmeli başladı. O okula gidecek üç sandık vardı. Bir sandık eksik gitmiş. Sandık eksik olduğu için herhangi bir şey olmasın diye diğer sınavlar da başlatılmadı. Emniyetle beraber arkadaşlar kutuyu gidip aldı. O okuldaki herkesin sınavı aynı anda başlatıldı. Bununla ilgili sorumlular hakkında aynı gün soruşturulma başlatıldı.”

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!