Bir ödül gecesinden notlar...

TÜYAP Sanat Fuarı’nı gezdim, ödül gecesine katıldım.

Bu yılın Onur Yazarı Metin And’dı. Ödülünü alırken, "Bu benim başıma konulmuş altından ve mücevherlerle bezeli bir taç," dedi.

Diğer ödüller şöyle sıralanmıştı:

Sanatçı Onur Ödülü - Saim Bugay

Eleştirmen Onur Ödülü - Enis Batur

Sanatsever Kurum Onur Ödülü - NTV

Koleksiyoner Kurum Ödülü - Hacettepe Üniversitesi, Hacettepe Sanat Müzesi.

Bu yıl 17.’si açılan sanat fuarında, iyi heykelci Saim Bugay’ın yapıtlarını görebilirsiniz. Duvardaki yazılarda, sanatla ilgili görüşlerini de okuyabilirsiniz.

Enis Batur ödül törenindeki konuşmasında gerek Metin And’a, gerek Saim Bugay’a göndermelerde bulundu.

Masasında Saim Bugay’ın Fatma Tülin’e armağanı, "Eşekoğlueşek" heykelinin bulunduğunu, duvarda da Metin And’ın çektiği ve eşek kulağı çizdiği fotoğrafının yer aldığını söyledi.

* * *

SANAT Fuarı’nın ilgi çekici özelliği, genç kuşak sanatçılarının yer aldığı, üniversitelerin güzel sanatlar fakültelerinin pavyonları.

Böylece fuarda, galerilerde sergilenen ustaların yapıtlarının yanı sıra genç kuşağın eserlerini görmek, ziyaretçi için plastik sanatlarımızdaki son durumun izlenmesi açısından çok önemli bir avantaj.

Hangi üniversiteler yer alıyor fuarda?

Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi (ilk kez katılıyor), Mersin Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi.

Sanat fuarı gelecek yıldan itibaren uluslararası niteliğini pekiştiriyor.

Türk sanatçılarının yapıtları gelecek yıl Bologna yakınlarındaki Reggieo Emilia bölgesinde düzenlenen Immagine Arte Fuarı 2008 yılında İstanbul Sanat Fuarı’na konuk olurken, aynı yıl aralık ayı başında İstanbul Sanat Fuarı da, düzenlenen Immagine Arte’ye konuk olacak.

Önümüzdeki sene düzenlenecek olan 18. İstanbul Sanat Fuarı/ARTİST 2008 kapsamında İtalyan resim sanatının önemli örnekleri Immagine Arte tarafından temsil edilecek.

Sanatçılarımızın birbirlerini tanımaları açısından, bizim sanatımızın/sanatçımızın dünyaya açılması yönünden yararlı olacak bir birliktelik.

* * *

KİTAP fuarını gezerken sanat fuarına da uğrayın.
Yazarın Tüm Yazıları