Bir numaralı sanık eski bakan

Güncelleme Tarihi:

Bir numaralı sanık eski bakan
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2011 17:04

Eski Bakan Seyfi Oktay'ın da şüphelileri arasında bulunduğu "adil yargılamayı etkileme" soruşturması tamamlandı.

Haberin Devamı

Ergenekon kapsamında yürütülen "Adil yargılamayı etkileme" soruşturması tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız tarafından hazırlanan 251 sayfalık iddianamede 11 şüpheli ismi var. Eski Adalet Bakanı 1 numaralı şüpheli. Ergenekon tutuklusu Mehmet Haberal’ın oğlu ve kardeşi de şüpheliler arasında

ESKİ BAKAN OKTAY ÖRGÜT ÜYELİĞİ’ İLE SUÇLANIYOR

İddianamede Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay, avukatlar Tülay Bekar, Ali Hadi Emre, Mehmet Cengiz, Kudbettin Kaya ile Emekli Albay Canfer Balçık ve Hüseyin Yıldırım "Terör örgütüne üye olmak, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek ve yargı görevini yapanı etkilemek" le suçlanıyor.

DEMİREL’İN YEĞENİ İLE HABERAL’IN OĞLU VE KARDEŞİ DE İDDİANAMEDE

İddianamede ayrıca eski Cumhurbaşkanlarından Süleyman Demirel’in yeğeni Nihan Atasagun, Ergenekon tutuklusu milletvekili Mehmet Haberal’ın kardeşi Ali Haberal ile oğlu Erkan Bülent Haberal ve Avukat Sefa Altıoğlu’nun ise "Terör örgütüne yardım etmek, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek ve yargı görevini yapanı etkilemek" suçlarından cezalandırılması isteniyor. İddianamede tüm sanıkların 7 buçuk yıldan 17 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Haberin Devamı

1 NUMARA SEYFİ OKTAY

İddianamede bir numaralı sanık Seyfi Oktay olurken haklarında soruşturma yürütülen Sinan Öztorun ve Zeynel Emre hakkında takipsizlik kararı verildi. İddianame, İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkemenin, iddianamenin kabulü ya da reddi yönünde karar vermek için 15 gün süresi bulunuyor.

BAYKAL FEZLEKESİ İPTAL EDİLMİŞTİ

Öte yandan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal hakkında, eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay’ın şüphelisi olduğu ‘Adil yargılamayı etkileme’ soruşturması kapsamında eski Ergenekon savcısı Zekeriya Öz tarafından hazırlanan fezleke daha önce iptal edilmişti.

Eski Ergenekon savcısı Zekeriya Öz’den dosyayı devralan savcı Kansız, CHP milletvekili Baykal’ın soruşturmada ‘şüpheli’ olmadığına kanaat getirmiş ve bu nedenle savcı Zekeriya Öz’ün Baykal hakkında hazırladığı fezlekeyi iptal etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!