Bir müze sözü de Başaran Ulusoy verdi

TÜRKİYE Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, sekiz yılda İzmir’e 172 kere gelmiş.

Haberin Devamı

Ulusoy, “Bütün dünyayı geziyorum, ama İzmir’e gittiğim kadar bir başka şehre gitmedim” diyor.
Ulusoy Ailesi’nin İzmir’e olan sevgisi de bakışı da farklı...
Çünkü, bu bölgenin turizm potansiyeline çok inanıyor ve Antalya’dan sonra yeni bir modelin ancak burada olabileceğini düşünüyor.
Dün, Çiğli Rotary Kulübü Başkanı Atilla Üner, kendisine “Rotary Meslek Hizmet Ödülü”nü verirken, kente katkılarından dolayı hem teşekkür etti, hem de yeni yatırımlar konusunda her zaman olduğu gibi öncülük etmesini istedi.
Ulusoy da dayanamadı ve salonda bir söz verdi.
“Yer gösterin, bir kent müzesi de biz yapalım...”
İzmir’de bu haftanın gündemi turizm...
Önce sektör temsilcileriyle Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu buluştu.
Kocaoğlu, su tarifelerinin indirilmesi konusunda uzlaşmaya vardıklarını açıkladı ve “Belediye olarak turizm ve hizmet sektörünün gelişmesi en büyük hedeflerimizden biri. Bu konuda da elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Devam eden projelerin başında mega müze geliyor. Bu hafta bir turizm fuarı yapılıyor ve cuma günü de Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çeşme Otelciler Birliği’nin turizm zirvesine katılacak.
Kocaoğlu, o gün sözlerini şöyle tamamlamış:
“Roma Antik Tiyatrosu ile Kadifekale arasında Turizm Bakanlığı ile ilgili bir arazi uygun görüldü, zemin etüd çalışmaları yapılıyor. Kamulaştırmayı Büyükşehir Belediyesi yapacak. Turizm Bakanlığı proje yapımı konusunda devreye gireceğini belirtti. Anladığımız odur ki, inşaatı, ya Büyükşehir Belediyesi tarafından ya da Turizm Bakanlığı katkılarıyla yapılacak. Kamulaştırmanın maliyeti belki müze yapımından daha fazla olacak. Bakanlığın bütçesi elverir ve inşaatı yaparsa, biz de İzmir olarak memnun kalırız. Bütçesi müsait değilse, İzmir’in beklemeye tahammülü yok. Büyükşehir Belediyesi, imkanlarını zorlayarak, müzeyi yapmaya hazırdır...”
Demek ki, Kocaoğlu öyle ya da böyle bir müzeyi kente kazandırmak için her şeyi yapmaya hazır...
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da İzmir’e bir sözü var.
Günay, kente her gelişinde bu söz hatırlatılıyor ve kendisi de aynı cevabı veriyor.
Şimdi, bir çıkış da Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy yapıyor.
Ve diyor ki:
“İzmir’e turistin geliş nedenlerini artırabilmek için müzelerin sayısını arttırmalıyız. Turizm Bakanlığı da yapsın, büyükşehir de yapsın, biz de yapalım. İzmir’e üç değil, onlarca müze yapmamız lazım. Beni İzmirli kabul edin. İzmir için bugüne kadar her taşın altına elimi koydum, bundan sonra da koymaya hazırım.”

Haberin Devamı

Kongre salonunu İzmir’e düşünmüştük

Haberin Devamı

TÜRKİYE Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, dün sabah Kuşadası’ndaki kongre merkezine gitmiş. İnşaat son sürat devam ediyor. Bittiğinde uluslararası büyük kongreler Kuşadası’nda yapılabilecek. İnanıyorum ki, bu büyük salon sayesinde Kuşadası’nın da çevresinin de kaderi değişecek.
Ulusoy, anlattı. Ahmet Piriştina’nın başkanlığı döneminde bu projeyi İzmir’de yapmak için çalmadık kapı bırakmamışlar. Arazi üretmek için İzmirlilerden yardım istenmiş, Ankara’da bakanlıklara gidilmiş. Ama sonuç alınamamış. Ulusoy, “Oysa bu salonu İzmir’e yapsaydık, sadece İzmir’e değil, bütün bölgeye hizmet ederdik. Ama olmadı, üzgünüm” dedi.
Ulusoy, bir uyarıda daha bulundu:
“Bir an önce kruvaziyer limanı ihalesine de çıkmalıyız. Bu haliyle bu turizmi de yapmak zorlaşıyor.”
Ulusoy, bir de kötü haber verdi.
Limanlara ayakbastı paralarına zam geldiğini söyledi.
Alsancak Limanı’na gelen kruvaziyer gemilerin ayakbastı parasını İzmir Ticaret Odası veriyor.
Odanın bu yıl ki bütçesinden, 400 bin dolar çıkmış.
Her zam İTO’ya büyük darbe...
Bu konuda İzmir Ticaret Odası ne yazık ki, yalnız bırakıldı, bu yük onlara kaldı.
Oysa, kentin turizminin gelişmesi için topyekün bir çaba gerekir.
Ulusoy, konuşmasını şöyle tamamladı:
“İzmir’i de İzmirlileri de iyi tanıyorum. Bu yeni dönemde biraz da el ele vermeye ihtiyaç var. Antalya, Kemer, Belek modeli Türkiye’ye turizmi öğretti. Ancak, şimdi yeni adımlara ihtiyacımız var. Bunun için de en uygun bölge Ege’dir. Ve doğal olarak İzmir’dir. İzmir’de yapılacak çok şey var.”

Yazarın Tüm Yazıları