Bir muz alır mıydınız?

Mucizevi bir meyve olarak kabul edilen muzun, kan basıncı üzerindeki olumlu etkisinin yanı sıra önemli oranda potasyum barındırma ve vücuttaki zararlı tuzu dışarı atabilme özelliği de var.

Haberin Devamı

Kalbinizin sesini dinleyin ve günde en az bir adet muz yiyin! Özellikle kan basıncı üzerinde çok olumlu etkisi olan muzun, ayrıca düzenli olarak yendiğinde bir hafta içinde tansiyonu yüzde 10 oranında düşürdüğüne dair bulgular var.

Muzun mucizevi bir meyve olarak kabul edilmesinin tek nedeni bu değil elbette.

Muz ayrıca önemli oranda potasyum barındırma ve vücuttaki zararlı tuzu dışarı atabilme özelliğine de sahip.

Sapsarı bir muz satın alındıktan sonra oda sıcaklığında 2-3 gün bekletilmeli ve kabuğu üzerinde kahverengi lekeler oluştuğunda tüketilmeli. Yani, sanılanın aksine, muzun esas yeme zamanı, sapsarı olduğu dönem değil, üzerinde kahverengi lekeler oluşmaya başladığı dönemdir.

Olgunlaşmış yeşil muzu ise buzdolabınızın en alt gözünde en az bir hafta bekletebilirsiniz. Son bir şey daha söylemeden edemeyeceğim; yerli muzumuz olan Anamur muzunun çikitadan daha lezzetli olduğunu sakın unutmayın.

Haberin Devamı

Kıbrıs usulü köfte

Patatesleri iyice yıkadıktan sonra soymadan yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kabuklarını soyup rendenin küçük delikli tarafıyla rendeleyin. Soğanı rendeledikten sonra avuçlarınız arsında sıkarak suyunu çıkarın.

Rendelenmiş soğanı patatesin üzerine ekleyin. Üzerine kıymayı, incecik kıydığınız maydanozu ve yumurtayı ilave edin.

Robotta çekerek ya da avuçlarınız arasında ufaladığınız ekmek içini de katıp tuz ve karabiberi serpin.

Malzemeleri iyice yoğurun. Yoğurduğunuz harçtan ceviz büyüklü-ğünde parçalar koparıp parçaları parmak uzunluğunda köfteler oluşturacak şekilde şekillendirin.

Köfteleri kızgın yağda önlü arkalı kızartıp yeşil salatayla birlikte servise sunun.

Malzeme listesi

Yarım kg köftelik dana kıyma
1 adet büyük boy kuru soğan
3 adet orta boy patates
1 demet maydanoz
2 dilim bayat ekmeğin içi
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz, karabiber

Yazarın Tüm Yazıları