Bir milyon aileye eğitim

Güncelleme Tarihi:

Bir milyon aileye eğitim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2010 00:00

Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü’nün, 1993’te başlattığı “Aile Eğitimi Programı” kapsamında, 1 milyon aileye ulaşıldı.Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürü Mehmet Can, Türkiye’nin eğitim alanında hızlı bir gelişim ve değişim süreci yaşadığını söyledi.

Genel Müdürlük olarak bu gelişim ve değişime Halk Eğitim Merkezleri (HEM) aracılığıyla önemli katkı sunduklarını belirten Can, “Halk Eğitimi Merkezlerimiz, düzenlendiği bir birinden farklı kurslar ve geniş etkinlik alanlarıyla dünyayı yakından okuyan, değişen ve gelişen toplumumuzu hayat boyu öğrenme yaklaşımıyla geleceğe hazırlıyor” dedi.

HEM’lerde 2009-2010 yılında, başta okuma-yazma olmak üzere, meslek edindirme, beceri geliştirme, sosyal, kültürel ve yabancı dil kursları alanında olmak üzere 183 bin 55 adet kurs açıldığını anımsatan Can, kurslara ilginin ise sevindirici olduğunu söyledi.

Çocukla etkili iletişim

Meslek edindirme kurslarının yanı sıra ailelerin “bilgi ve beceri yoksunluğunu” gidermek amacıyla 1993’te Aile Eğitimi Programları başlattıklarını ifade eden Can, buradaki amaçlarının ise çocukların gelişimlerinin önündeki ailesel engelleri en alt seviyeye indirmek olduğunu kaydetti.

Bu programla, 0-18 yaş arası çocukların aileleri ile çocuk bekleyen ailelere eğitim verdiklerini belirten Can, “Sağlıklı toplumun olmazsa olmaz koşuludur. Düzenlediğimiz kursların yanında bu yaş aralığında anne babaların eğitimine de biz yapıyoruz. Bugün 1 milyona yakın aileyi eğitmiş durumdayız, hedefimiz çok daha fazla aileye ulaşmak. Bunun için de tanıtıcı faaliyetlerimizi artırarak sürdürüyoruz” diye konuştu.

Can, “Çocukla daha etkili iletişim kurma yolları, çocuğun zihinsel, bedensel, sosyal ve duygusal gelişim alanlarını tanımak ve desteklemek için yapılması gerekenler” gibi bilgilerin aktarıldığı eğitimlere, tüm anne ve babaların katılımını beklediklerini de sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!