Bir mezarcının güncesi belgesel oldu

Güncelleme Tarihi:

Bir mezarcının güncesi belgesel oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2014 01:10

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sinema Televizyon Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Neslihan Kültür'ün yönetmenliğini yaptığı 'Bir Gün Ben de Öleceğim' belgeseli, bir mezar işçisinin günlük yaşamını izleyiciye aktaracak.

Haberin Devamı

Bir önceki projesi olan 'Durak' kısa filmi ile yurtiçi ve yurt dışı bir çok festivalde başarı elde eden ÇOMÜ Sinema Televizyon Bölümü öğrencisi Neslihan Kültür yeni belgeselinde bir mezarcının güncesini ele aldı. Çekimleri Çanakkale'de gerçekleşen 'Bir Gün Ben de Öleceğim' belgeseli yaklaşık 4 ayda tamamlandı. Bir toplumun kültürünü en iyi o toplumun cenaze törenlerinin yansıttığını kaydeden Neslihan Kültür, bu belgeselle cenaze törenlerinin en soğukkanlı katılımcıları olan mezarcıları anlattı. Katıldığı cenazelerde yaptığı gözlemler sonucu böyle bir hikaye oluşturmaya karar verdiğini belirten Kültür, şöyle dedi:

"Bunun için Çanakkale'de bu işi yapan kişilerle görüşerek, 30 dakikalık onların hikayelerini anlatan bir görsel hazırladım. Bu belgesel, yurtiçi ve yurt dışındaki bir çok festivalde gösterilecek. Farklı bir konu işlediğimiz için beğenileceğini tahmin ediyorum."

Haberin Devamı

Bir mezarcının güncesi belgesel oldu

Yaşamların stilleri, ne olursa olsun cenazelerin hep bir ağızdan aynı kültürü bağırdığını kaydeden genç yönetmen Neslihan Kültür şöyle devam etti:

"Tüm bu kargaşanın arasında mezarcılar, olanca soğukkanlılığıyla işini yürütmeye çalışır. Onlar var ile yok arasında bir yerlerde, kendi telaşındadır. Fark edilmeseler de, her birinde başka hikayeler, serüvenler oluşur. Birçoğumuzun soğuk bulup sözünü dahi etmek istemediği ölüm olgusu, onların hayatlarının bir parçası haline gelmiştir. Belki de hayat serüvenimiz içerisinde bir kayıp yaşamanın dışında yolumuz düşmez mezarlıklara. Düşse dahi, mezarın kapanışıyla zaman devreye girer, ziyaretler seyrekleşir ve mezarlıklar unutuluşa mahkum olur. Hep bir merakı yanında getiren bu ölüm olgusu bir o kadar da korkuyla sarmalar merakımızı. Bilinmezliğin, yok oluşun ve unutuluşun harmanıdır. İşte tam da bu noktada yolumuzun, bir hikaye ekseninde kesiştiği karakterimiz, belgeselde tüm mezarların hikayesini anlatıyor. Dışarıda akan hareketli yaşamın aksine, yok oluşu simgeleyen bu mekanda kendine farklı mutluluklar edinmenin farklılığını gözler önüne seriyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!