Bir mektup 70 günde gelir mi? Gelir...

Haberin Devamı

Benim derdim PTT ile. Eski bir dostum, kader kurbanı olarak Sinop Cezaevi’ne düştü. Onun yalnızlığını paylaşmak, bir an olsun düşünsel olarak kendisini duvarlar dışında hissetmesini sağlamak için 20 aydır, o yazsın yazmasın, sık sık mektup yazıyorum. Ankara’da iken sorun yoktu. Özdere’de yazlık alır almaz ilk işim bahçe kapısına bir numara, bir de posta kutusu koydurmak oldu. Başladım mektuplar yazmaya. Cevap yok...
01 Ağustos 2013 günü Sinop PTT’den 20 Mayıs 2013 günü damga yiyen bir mektup aldım. Online olarak PTT de sorguladım. Bir günde gelmesi gerekiyor. 70 günde elime ulaşan bu ileti için şikâyetçi oldum. Kısa sürede şikayetim yönlendirildi, hatta telefonla arandım. Sonunda özür e-maili aldım.

Bir ay sonra kendi posta kutumda çıktı
Konu kapandı, gene sık sık posta kutuma mektup geldi mi diye bakıyorum. Sonunda 22 Ağustos 2013 günü posta kutusunda gördüğüm bir zarfla sevindim. Mektubum gelmiş diye evden anahtarı aldım, kutudan zarfı çıkardım. Şok oldum... 23 Temmuz 2013 tarihinde Özdere PTT’sinde dilimle yalamak zorunda kaldığım pulu yapıştırıp, ellerimle postaya verdiğim mektup dönüp dolaşıp 30 gün içinde kendi posta kutumda çıkmıştı.
Özdere PTT’sine gittim, zarf üzerinde geri geliş nedenini izah edebilecek bir yazı, bir işaret bulamadılar. “Bunu tekrar gönderelim” diye çözüm üretmeye kalktılar. Kabullenmedim. Tekrar PTT’ye online şikayetlerde bulundum. Takip ediyorum. Bir kuru özür yazısı ile kalmasın istediğimden, bir de basından yardım alabilir miyiz diye size yazdım.
Çalışmalarınızda başarılar.

Haberin Devamı

Hüseyin ALDINCAK

Aydın Başkanı’na Kuşadası soruları

Aydın Belediye Başkanı’nın bayan olması beni çok şaşırttı. Kendisine Kuşadası arıtma tesislerini ve kıyıdan geçen atık su toplama kanallarını da sorar mısınız? Atık suların arıtılarak sahil sitelerinin ön taraflarına döşenen künklerle toplanıp denizde akıntı olan bir bölgeye bırakılacağı konuşuluyor. Bu konu hakkında kimse net bir bilgiye sahip değil. Ama deniz saat 12.00-13.00 arası şimdiden köpükleniyor. Bu sistemle denizin 5 yıl sonra girilmez bir hal alacağı, söylentiler arasında.

Haberin Devamı

Arıtma çalışıyor mu

Sitelerin arıtma tesisleri ne kadar doğru çalışıyor? Otellerin atık sularını denize saldığı, yaygın bir kanı. Yeni projeler üretmek güzel, ama doğayı kirletmemek için ne yapılıyor?
Bu arada Kuşadası’nda halk istediği sitenin önünden denize girebiliyor. Ama tuvalet olmadığı için günübirlik gelenlerin bu ihtiyaçlarını giderebilecekleri bir yer yok. Sahil çok uzun, belediye portatif tuvalet koysa yetişemez. Ama kirliliği bir şekilde önlemek lazım. Site yönetimleriyle ortak bir proje düşünülebilir. Umarım cevap alabiliriz. Çünkü 8 aylık bebeğimi bu yüzden denize sokamıyorum. İyi günler dilerim.

Özlem AKSOY


DİKKAT DİKKAT

DOLANDIRILMAYIN

Haberin Devamı

Polisten cep telefonlarına mesaj:
“polis savcı adıyla para ve kontör istenirse inanmayın. Telefonu kapatın. 155 Polis İmdat hattını arayın. Sizi arayan numarayı bildirin. www. asayis.pol.tr

ÖNEMLİ DUYURU
Türkiye Beyazay Derneği İzmir Şubesi ve Türkiye İş Kurumu’yla ortaklaşa düzenlenen, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı bilgisayar kursu kayıtları başladı. Kursa katılan öğrenciler günlük 20 TL cep harçlığı alacak. Kontenjan sınırlı. Başvuru için telefon (0232) 483 10 44 - bilgi için (0506) 514 96 93

BİR DE ÖZÜR

Elektronik posta kutumda oluşan bir olumsuzluk yüzünden bir çok mesajı yeni görebildim. Üç aylık olanlar bile var. Bu nedenle sizlerden özür dilerim.

Haberin Devamı

CHP’YE HAYIRLI UĞURLU OLSUN

CHP’de yerel seçim aday adaylıkları için dün son gündü. Belediye başkanlığına, meclis üyeliğine aday adayı olanlar başvurularını yaptı. Yapmayanlar ne olur? Onu partinin üst yönetimi bilir. Ama partide toz dumana karışmış gibi. Eeee, ne de olsa görevdeki başkanlar ve meclis üyeleriyle onların yerlerine göz dikenlerin mücadelesi başladı. Ben, gönlünde yerel yöneticilik olan tüm aday adaylarına başarı ve şans, CHP’ye de iyilikler getirmesini diliyorum.

Yazarın Tüm Yazıları