“Bir Masal Denizi Haliç” Belgeseli İzleyiciyle Buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

“Bir Masal Denizi Haliç” Belgeseli İzleyiciyle Buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2015 16:06

EYÜP BELEDİYESİ TARAFINDAN HAZIRLANAN “TARİHTEN GÜNÜMÜZE BİR MASAL DENİZİ HALİÇ” BELGESELİ İZLEYİCİYLE BULUŞUYOR.

Eyüp Belediyesi tarafından hazırlanan “Tarihten Günümüze Bir Masal Denizi Haliç” belgeseli izleyiciyle buluşuyor.
Eyüp Belediyesi’nin kültürel bir hizmeti olarak geçtiğimiz aylarda hazırlatılan ve Başkan Remzi Aydın’ın büyük önem verdiği bir proje olan “Tarihten Günümüze Bir Masal Denizi Haliç” belgeseli izleyici ile buluşuyor. Muhteşem belgesel Cumartesi günü saat 11.00’de Tek Rumeli TV’de yayınlanacak.
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Haliç’in “Huzur Başkenti” Eyüp’ün ayrı bir güzellik, bir doğal miras olduğunu belirterek, “İstedik ki bu masal denizi Haliç’in bir başka adıyla Altın Boynuz’un ilk çağlardan bugüne, bilinmeyen olağanüstü öyküsü bir belgesel titizliğinde gün ışığına çıksın. İşte bu belgesel ile bugünden yarınlara ‘Bir Masal Denizi Haliç’ izlenebilsin istedik. Emeği geçen herkese tüm Eyüplüler adına teşekkür ediyorum” dedi.
Haliç’in tarihi ve sosyal gelişimini ele alan belgeselde, aynı zamanda Haliç’in son 15 yıldaki temizlik operasyonu kapsamlı şekilde anlatılıyor. Çeşitli canlandırma sahnelerin yer aldığı belgeselde, ayrıca önemli isimlerle söyleşilere, havadan ve sualtı Haliç çekimlerine yer veriliyor.
Uzman isimler ve sürece tanıklık edenlerin anlatımıyla yarı dramatik ögelerle ve yüksek bir görsellikle hayata geçirilen bu belgesel, iki aylık bir çalışmanın ürünü. Çekimler, Sony F65 Süper 35 mm Kamera ile Süper Panther, Jimmy Jib, Stadycam gibi teknik ekipmanlarla yapıldı. Belgesel içinde yer alan canlandırmalar kalabalık bir oyuncu grubu ile Eyüp’ün farklı mekanlarında gerçekleştirildi. Çekimlerden sonra belgeselin post prodüksiyon aşamasında yoğun bir süreç içerisinde Haliç’in tarihini anlatan arşiv belge ve görüntülerin yanı sıra, Visual fx/3D Animation uygulamaları, gravür, resim ve minyatürlerin getirdiği zenginlikle harmanlandı. Son olarak da güncel Haliç ve çevresinin görüntüleri eşliğinde, Mesut Uz’un seslendirmesi ile post prodüksiyon aşaması bitirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!