'Bir kişinin hatasını 80 milyon çekecek'

Güncelleme Tarihi:

Bir kişinin hatasını 80 milyon çekecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 22:44

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, anayasa referandumu kapsamında dün Afyonkarahisar’da çeşitli temaslarda bulundu.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, toplantılarda ve halka hitabında özetle şunları söyledi:

ANNELERE SORUYORUM

“Ne diyorlar? ‘Kılıçdaroğlu doğruları söylemiyor.’ Peki, söylesinler ben hangi yanlış cümleyi kurdum? Millet meclisindeki 550 milletvekiline mi güvenelim bir kişiye mi güvenelim? 550 kişinin aklı mı daha iyidir yoksa bir kişinin aklı mı? Burada annelere soruyorum. Freni olmayan bir otobüse çocuklarınızı bindirir misiniz? Hiç kimse bindirmez. Freni olmayan bir otobüse ben evladımı niye bindireyim? Freni olmayan bir sistem yaratıyoruz. Çünkü üstünlerin hukukunu kuruyoruz. Hukukun üstünlüğünü değil. Neden üstünlerin hukuku, çünkü yetki verdiğimiz kişilerin hiçbirisi hesap vermeyecek.

ÜSTÜNLERİN HUKUKU YAPILIYOR

Dünyanın en gelişmiş 10 ülkesine bakın ABD dışında tamamı parlamenter sistem. Dünyanın en fakir 10 ülkesine bakın tamamında başkanlık sistemi var. Başkan çok varlıklı, halk sefalet içinde. Birlikte yaşama irademizi ortaya koyacağız. Demokrasi hepimiz için geçerli benim için de geçerli benim gibi düşünmeyen için de geçerli. Bizim için üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü geçerlidir. Üstünlerin hukukunu yapıyorlar. Nasıl? Tek adama her türlü yetki, hiç hesap vermeme, sadece kendisi için değil yardımcıları ve bakanlar için ömür boyu dokunulmazlık...

Haberin Devamı

NASIL TARAFSIZ OLACAK

Şimdi biz bir rejim değişikliğinin içine giriyoruz. Rejimi değiştireceğiz. Birinci soru şu: Hangi gerekçeyle rejim değişir? Bir Allah’ın kulu çıkıp makul ve mantıklı gerekçe açıklaması lazım. Deniliyor ki ‘Devlette çift başlılık bitecek.’ Tam tersine devlet yönetiminde çift başlılık olacak. En tepedeki kişi hem başkan olacak hem de siyasi partinin genel başkanı olacak. Bu kişi nasıl tarafsız olacak? Mesele memleket meselesidir, Cumhuriyet, vatan, bayrak, demokrasi meselesidir. O kadar fazla yetkiler veriyoruz ki bir kişiye; bu kişi hata yaptığı zaman hatayı 80 milyon çekecek.” 

Bir kişinin hatasını 80 milyon çekecek

Haberin Devamı

ÜLKÜCÜ ASASIYLA GELDİ

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar Ticaret Borsası toplantı salonunda çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu ardından otobüsün üzerinden dışarıda toplanan halka hitap etti. Kılıçdaroğlu’nu dinlemeye gelenler arasında 30 yıldır ülkücü olduğunu söyleyen 70 yaşındaki Musa Altındaş da yer aldı. Altındaş’ın elindeki poster ve baston dikkat çekti.

BAKMADAN GEÇME!