Bir kez daha milli takımda

Güncelleme Tarihi:

Bir kez daha milli takımda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2010 11:55

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncularından Önder Yurdagül, Tekerlekli Sandalye Basketbol Genç Milli Takımı'na seçildi.

Takımın mekanikeri de genç millilerin tekerlekli sandalyelerinin bakım ve onarımı için Ankara'daki hazırlık kampına davet edildi.

İlk kez iki yıl önce Tekerlekli Sandalye Basketbol Genç Milli Takımı'na seçilen Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğrencisi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncusu Önder Yurdagül, kış aylarında yapılan üç basamaklı elemeden geçerek Tekerlekli Sandalye Basketbol Genç Milli Takımı'na bir kez daha seçildi.

Bu yıl İtalya'nın Milano kentinde 21 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek 12 genç arasına giren Yurdagül, 28 Hazirandan itibaren bir hafta sürecek Ankara'daki hazırlık kampına gitmek için hazırlıklarına başladı. Yurdagül, Türkiye'yi yurtdışında temsil etme onuruna ikinci kez ulaşacağını belirterek, “Okuldaki sınavlarım bitti. Şimdi günde birkaç saat antrenman yaparak Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyorum” dedi.

Öte yandan, Antalya Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncularının maçlar sırasında kullandığı özel tekerlekli sandalyelerin bakım ve onarım işlerini yapan mekaniker Murat Özgür de aynı görevi genç millilerin Ankara'daki hazırlık kampında da yapmak üzere davet edildi. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanlığı'ndan Antalya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'ne gönderilen resmi yazı ile hazırlık kampına çağrılan Özgür de “Büyük gurur duydum, daveti alınca çok heyecanlandım. Antalya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nü en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağım” diye konuştu.

Özgür'ün Ankara'daki hazırlık kampından sonra İtalya'daki Avrupa Şampiyonası'na, Türk genç millilerin mekanikeri olarak gidip gidemeyeceğinin ise resmi yazışmaların sonucunda belli olacağı bildirildi.

“GRUPTAN ÇIKARSAK EN KÖTÜ İHTİMALLE AVRUPA ÜÇÜNCÜSÜ OLURUZ”

Tekerlekli Sandalye Basketbol Genç Milli Takımı Antrenörü Can Aksu, Antalyalı oyuncu Önder Yurdagül'ün kendisi için önemli bir sporcu olduğunu vurgulayarak, Yurdagül'ün Avrupa ve Dünya Şampiyonası deneyimi bulunduğunu ve takıma çok yararlı olacağına inandığını söyledi.

Aksu, önceki yıl Adana'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda ikinci, dünya şampiyonasında beşinci olan genç millilerden bu yıl da umutlu olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

“Türkiye, Avrupa Şampiyonası'nda A grubunda İsveç, İngiltere ve Belçika ile mücadele edecek. Gruptan çıkarsak en kötü ihtimalle Avrupa üçüncüsü oluruz. Rakiplerimiz hakkında çok net konuşamıyorum çünkü yaşları ilerlediği için takımlardan ayrılmak zorunda kalan oyuncuların yerine yenileri gelmiştir. O nedenle Milano'da bizi sürpriz bekliyor. Bizim takım da yarı yarıya yenilendi.”
Aksu, Türk genç millilerin, 24 Temmuzda İngiltere, 25 Temmuzda İsveç ve 26 Temmuzda Belçika ile karşılaşacağını bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!