Bir kedi masalı

Güncelleme Tarihi:

Bir kedi masalı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2009 00:00

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası maskotumuz, gözümüzün bebeği, en hasından kişilik bunalımlı Van Kedimiz hakkında bir açıklama yayınlandı federasyonun resmi sitesinden...

Haberin Devamı

MASKOTLA ilgili “kim, nasıl hazırladı, karar süreci nasıl işledi?” diye sormuştum buradan. Web sitesindeki yazı da cevap şeklinde. Kısaca federasyon der ki; “Maskotun hazırlanma süreci tamamen FIBA’nın kontrolündedir. Yaratıcı süreci, brief ve ihale dahil FIBA yönetmiştir. FIBA kesinlikle hayvan istememiştir maskot olarak. Lakin İngiliz BD (web siteleri bakımdaydı ben baktığımda www.thisisbd.com) firması, Van Kedisi fikriyle gelmiştir, FIBA da bunu çok sevmiştir. Akabinde FIBA maskot fikrini federasyonumuzla paylaşmıştır. Karakter üzerinde de hep beraber çalışıp bu hale getirmişizdir.”
Huma Kuşu’na sıra gelmiyor
Benim çıkardığım sonuç şudur. Bizi bu enteresan maskot arkadaşla baş başa bırakan FIBA’dır. Maskot dallanıp budaklanıp, korku filmi karakteri haline dönüşme aşamasında iş kontrolden çıkmıştır. Son aşamada karakter üzerine FIBA ve TBF birlikte çalışmış, federasyondan kimse de “Bu ne menem bişey oldu böyle” dememiştir.
Bu durumda, 2010’daki şampiyonanın PR organizasyonu ve merchandising operasyonu konularında da endişeye kapılıyor deli gönül. Sahi, Demet Tuncer ve Tan Sağtürk’e emanet ettiğimiz kura çekimi organizasyonu öncesi federasyon bir PR&Event Marketing şirketiyle çalışıyor muydu, planlama ne kadar sürdü, o konular muamma hala...
Aslında 2011 Erzurum Universiade Kış Oyunları Maskotu, beni benden alan, efsanevi çift başlı Huma Kuşu maskotunu yazacağım ama bizim kediden fırsat olmuyor.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!