Bir ilk gerçekleşti

NBA, bizim için doyumsuz maçların oynandığı bir organizasyondur. Bizim zamanımızda gazete ve dergilerden takip edebildiğimiz muhteşem maçlar NTV vasıtasıyla evimizin içine kadar girdi. NTV’de canlı olarak yayınlanan NBA karşılaşmaları saat farkına karşın Murat Kosova, Murat Murathanoğlu, Kaan Kural ve Yiğiter Uluğ’un doyumsuz anlatımlarıyla tüm basketbol severlerin ilgi odağı haline geldi.

Hidayet Türkoğlu ve Mehmet Okur’un da NBA’de oynamaları ve bu maçların NTV tarafından yayınlanması, çocuklar dahil herkesi sabaha kadar ayakta tuttu ve tutmaya devam ediyor. Senelerdir Chicago Bulls’ta Michael Jordan, Scottie Pippen ve Dennis Rodman, LA Lakers’ta Magic Johnson, Boston’da Larry Bird’ü seyrederek büyüdük.

Onların bir çorabını, bir formasını satın alabilmek bizim için hayaldi. Ancak, Amerika’ya gittiğimizde bu formaları ya onların maçlarında kendi mağazalarında ya da NBA shoplardan temin edebiliyorduk. Hidayet ve Mehmet Okur’un formalarını ise mağazalarda bulamadığımızdan kendilerinden alabiliyorduk. Ama sevinçli bir haberle adidas’ın NBA’le yaptığı anlaşmayı duydum. NBA’in 13 takımının koleksiyonlarının Türkiye’de satılması adidas tarafından organize edilecekmiş.

Basketbolseverlerin hayallerini süsleyen yıldızların (Hidayet Türkoğlu, Mehmet Okur, Lebron James, Kobe Bryant, Dwayne Wade, Allen Iverson, Tracy McGrady, Kevin Garnett, Tim Duncan, Gilbert Arenas, Chauncey Billups ve Shaquille O’Neal gibi) formalarının ve diğer koleksiyonlarının adidas mağazalarında satışa sunulması muhteşem bir olay.

Etiket sürprizi

2000 yılında Amerika’ya Milli Takım için spor kıyafeti sponsorluk anlaşmasına gittiğimiz zaman Kemal Dinçer’le Philadelphia 76’ers’ın bir maçını seyrettik. Kemal, oğluna Allen Iverson’ın formasını almak istedi. Salonun içinde 76’ers koleksiyonunun satıldığı mağazadan formayı alıp içine baktığımızda etikette "Made In Turkey" yazıyordu. 2000 yılında Amerika’da satılan bir takım NBA formaları Türkiye’den ihraç edilirken, şimdi adidas, NBA’in 13 takımının tüm koleksiyonlarını (Bulls, Cavaliers, Celtics, Grizzles, Heat, Lakers, Orlando Magic, Mavericks, Nuggets, Raptors, Rockets, Spurs, Timberwolves) Türkiye’de satışa sunuyor.

Ülkemiz, NBA’e oyuncu ve forma ihracatının yanı sıra şimdi de adidas sayesinde NBA takımlarının koleksiyonlarını ayağımıza kadar getiriyor. Avrupa’da ilk defa Türkiye’de bu imkanı sağlayan adidas’a teşekkürler.
Yazarın Tüm Yazıları