Bir-iki pürüz var

Güncelleme Tarihi:

Bir-iki pürüz var
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2016 23:34

MHP Lideri Devlet Bahçeli, AK Parti ile yürütülen anayasa değişikliği görüşmeleriyle ilgili olarak, “Önemli ölçüde mesafe katedildi. Yakın bir sürede, bir iki pürüz de aşıldıktan sonra, TBMM Anayasa Komisyonu’na geleceğini tahmin ediyorum. En kısa zamanda Başbakan ile görüşme ihtimali kuvvetlidir” dedi.

Haberin Devamı

Bahçeli partisinin grup toplantısında ve Meclis’te gazetecilere yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

İDAM TEKLİFİNİ TBMM’YE TAŞI

(Avrupa Parlamentosu’nun İLİŞKİLERİ DONDURMA kararı): Avrupa Parlamentosu madem idam cezasını ilişkilerin sonlandırılması için bahane görüyor; o zaman yarından tezi yok, AKP idam cezasıyla ilgili kanun teklifini Meclis’e taşımalıdır. Hepsini birden yıldırım vurmuşa çevirelim.

AP’nin kararı Kapıkule’den giremeyeceğine göre, şartlar oluşursa bizim de kapıları açıp gelen gelir, giden gider demek en doğal hakkımızdır. Suriyeli mültecileri tehdit vasıtası kullanmak elbette çok insani ve adil değildir. Ancak insanların seyahat özgürlüğünü engellemenin de hiçbir manası olmayacaktır. Bırakalım giden gitsin.

SURİYE’YLE SAVAŞ UYARISI

Haberin Devamı

Tüm bunlar olurken, AB’nin karşısına alternatif olarak Şanghay İşbirliği Örgütü’nü çıkarmak, klasik ve eski bir taktiktir. Biz AB’ye muhtaç olmadığımız gibi Şanghay meraklısı da değiliz.

Türkiye Cumhuriyeti bağımsız bir devlettir. Bağımsızlığımızda gözü olan varsa, o gözleri çıkarmasını biliriz, kirli elleriyle içimizi karıştırmaya kalkan olursa, ki vardır, o elleri heyecanla kırarız. Türkiye’nin asıl amacı Suriye’yle askeri rekabet ve çatışma yaratmak değildir, olmamalıdır. Bu ülkenin toprak bütünlüğüne saygı asıldır. Türkiye’nin güvenliği için terör örgütleriyle mücadele edilmektedir. Hiç gereği yokken, Suriye’yle savaşa tutuşmak önceden kestirilmesi imkânsız devasa belalara yol açabilecektir. 

GİDER OYUNUZU VERİRSİNİZ

“15 Temmuz terörizmi, kalkışma hareketinin kökü kazınıncaya; terör örgütleri Türkiye’den atılıncaya kadar OHAL devam etmeli. Eğer bunlarda başarı sağlandığına inanıyorlarsa kaldırmayı düşünebilirler. Ama biz devamından yanayız. OHAL olduğu zaman her gün evinizden çıkıyorsunuz, çalışmalarınızı sürdürüyorsunuz. Bir ara da sandığa gidip oyunuzu verebilirsiniz. Mahsurlu tarafı neresi yani?”

HİKÂYESİNİ DAVUTOĞLU ANLATSIN

MHP Lideri Bahçeli, konuşmasında, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in Hürriyet’e verdiği röportajdaki “Sayın Bahçeli çok deneyimli ve kurt bir siyasetçidir. AK Parti’nin bu tuzağa karşı çok dikkatli olması gerekir” sözlerine şöyle yanıt verdi: “Bu konunun değerlendirmesini AKP’ye bırakıyorum. Özellikle 64. Hükümet’in kuruluşu sırasında MHP’nin Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlerinken Ahmet Davutoğlu hükümetinin Başbakan Yardımcısı olma hikâyesini Ahmet Davutoğlu anlatırsa, zannediyorum bunu da anlatmış olur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!