Bir gözaltı bir uzaklaştırma

Güncelleme Tarihi:

Bir gözaltı bir uzaklaştırma
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2016 21:24

Geçen yılın mayıs ayında FBI tarafından FIFA’da başlatılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun sarsıntıları devam ediyor. Guatemala Futbol Federasyonu’nun eski başkanı Brayan Jimenez rüşvetten dün gözaltına alınırken Jerome Valcke’nin yerine Markus Kattner getirildi.

Haberin Devamı

FIFA’da geçen mayısta başlayan operasyon depreminin artçıları sürüyor. Guatemala Futbol Federasyonu’nun eski başkanı Brayan Jimenez, rüşvet aldığı iddiası ile gözaltına alınırken, FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke de görevden alındı. Guatemala emniyetinden yapılan açıklamada, ABD’de açılan yolsuzluk davası kapsamında FIFA’nın arama kararı çıkardığı 16 Latin Amerikalı futbol yetkilisi arasında adı geçen Jimenez’in FIFA 2018 Dünya Kupası Elemeleri’nin televizyon hakları için yayıncı kuruluşlardan yüksek miktarda rüşvet aldığı öne sürülüyor.

SADAKATSİZLİKLE SUÇLANMIŞTI

Bir diğer haber de FIFA’dan geldi. Genel sekreter Jerome Valcke’nin kurumla tamamen ilişkisi kesildi. 17 Eylül 2015’te geçici olarak görevinden alınan Fransız futbol adamı hakkında 7 Ocak’ta resmi soruşturma açılmıştı.      

Haberin Devamı

FIFA Etik Kurulu Soruşturma Komisyonu, Valcke’ye 9 yıl futboldan men cezası ve 100 bin İsviçre Frangı ceza verilmesi tavsiyesinde bulunmuştu. Ceza tavsiyelerinin, Valcke’nin gizlilik, sadakat, hediye verme ve alma ihlalleri nedeniyle yapıldığı belirtilmişti. Valcke’nin yerine doktor Markus Kattner atandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!