‘Bir gece bana kalp bulacaklar’

Güncelleme Tarihi:

‘Bir gece bana kalp bulacaklar’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2016 00:58

Sıhhİ tesisatçılık yapan babası Yılmaz Binici’nin 5 ay önce Çorlu’da sokak ortasında bayılınca götürüldüğü hastanede kalp yetmezliği teşhisi konulan küçük kızı Tuğçe (10), sağlığına kavuşmak için uygun bir kalp bekliyor.

Haberin Devamı

Kızına kalp pili takıldığını söyleyen Binici, “Zaman daraldığı için yavrumu yoğun bakıma aldılar. ‘Ekmo’ makinesi ayakta tutuyor. Uygun kalp bulunana kadar makineye bağlı kalacak” diyor. Tuğçe’nin uygun kalp bulunacağından çok umutlu olduğunu da belirten baba Binici, kızının duygularını, “Hatta, ‘Bir gece annem veya babam ‘Tuğçe sana kalp bulundu’ diyecekler ve hemen nakil olup evimize gideceğiz’ diyor” sözleriyle anlatıyor.

‘Bir gece bana kalp bulacaklar’

ORGANLARIMIZI BAĞIŞLADIK

Türkİye’de 680 civarında hasta kalp nakli bekliyor. Bunlardan 52’si çocuk. Baba Yılmaz Binici, kaldıkları hastanede Tuğçe gibi 2 çocuğun daha kalp nakli beklediğini belirterek, “Tüm vatandaşlarımızdan organ bağışında bulunmalarını istiyorum. Belki de bir organ bir çocuğa umut olur. Kimse ‘Başımıza gelmez’ diye düşünmesin. Biz de düşünmüyorduk ama çocuğumuzun başına geldi. Onun için eşim ve ben de organlarımızı bağışladık” diyor.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!