GeriSeyahat Bir Gaudi harikası: Barselona
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bir Gaudi harikası: Barselona

Bir Gaudi harikası: Barselona

İspanya’nın en popüler şehirlerinden biri olan Barselona, şehre gelecek olan turistlere adeta 'gelmeyin' diyor. Barselona Belediye Başkanı Ada Colau, şehre gelen turist sayısından bir hayli şikayetçi olduğunu ve bu konuda bazı kısıtlamalara gideceklerini uzun zaman önce açıklamıştı. Ancak Colau'nun bu açıklamalarına rağmen Barselona'ya gelen turist sayısı her geçen gün artıyor.

Ve Barselona denince akla gelen bir isim var ki o da şüphesiz Katalan mimar Antoni Gaudi. Adeta Katalanların milli kahramanı olan ünlü mimar, şehirdeki

Bir Gaudi harikası: Barselona

en önemli turistik eserlere imzasını atmış durumda. Katalonya'nın başkenti olan Barselona, Katalan mimar Gaudi'nin damgasını vurduğu bir turizm cenneti... 

Bir Gaudi harikası: Barselona

Barselona hem deniz, hem kültür tatilini bir arada yapmak için muhteşem bir seçenek.

Bir Gaudi harikası: Barselona

Zafer takı ya da orjinal adıyla Arc de Triomf şehrin en önemli simgelerinden birisi

 

BARSELONA'DA NERELERÄ° GEZELÄ°M

La Sagrada Familia

Bir Gaudi harikası: Barselona

Barselona ‘da gezilecek yerler listesinde kesinlikle ilk sırada yer alıyor. Barselona’nın en önemli yapılarından biri. Şehrin simgesi de diyebiliriz. Kilise, ünlü Katalan mimar Antoni Gaudi tarafından yapımına başlanmış fakat Gaudi’nin ölümü sonrası yarım kalmış. Bitmeyen kilise olarak da bilinir. Kilisenin 2026 yılında tamamlanması bekleniyor.

Bir Gaudi harikası: Barselona

Kiliseyi 09.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Barselona'da tüm turistik yerlerin girişlerinde haddinden fazla bir yığılma oluyor. O yüzden gitmeden önce internetten biletinizi almakta fayda var. Ve bu konuda çok kuralcılar. Ne 5 dakika önce, ne 5 dakika sonra. Tam saatinde orada olmanızı istiyorlar. Bilet ücreti 15 Euro. Eğer sesli rehber almak isterseniz 24 Euro ve buna ek olarak kuleye çıkmak isterseniz toplamda 29 Euro ödemeniz gerekiyor. 

Bir Gaudi harikası: Barselona

Park Güell

Barselona’nın en önemli simgelerine imza atan ünlü mimar Gaudi tarafından Güell ailesinin soyluluk göstergesi olarak yapılmış bir park, Park Güell...

Bir Gaudi harikası: Barselona

Parka giriş ücreti 7 Euro. Sesli rehber almak istiyorsanız ise 14 Euro ödemeniz gerekiyor.  Ziyaret saatleri ise 08.00 - 19.30 arasında... Park içerisinde, alt katta ünlü mimar Gaudi'nin evi de bulunuyor. Çok büyük bir yeşillik alana sahip parkta, saatlerce vakit geçirebilirsiniz.

La Rambla

Burası Barselona'nın en ünlü, en eğlenceli ve en coşkulu yeri.  Caddenin ortası araç trafiğine kapalı, sadece yayalar kullanabiliyor. Yan şeritlerde ise araç trafiği mevcut.

Bir Gaudi harikası: Barselona

Hediyelik eşya için buradaki dükkanlara göz atabilirsiniz. Ben yapı olarak biraz İstiklal Caddesi'ne benzettim. Cadde üzerinde birbirinden ilginç sokak çalgıcılarını ve satıcılarını görebilirsiniz.

Casa Batllo

Bir Gaudi harikası: Barselona

Buranın da bir Antoni Gaudi eseri olduğunu söylememe gerek yok sanırım. Yapı oldukça etkileyici ve görsel bir mimariye sahip. Giriş ücreti 22.50 Euro. 

Casa Mila

Ya da bilinen diğer adıyla La Pedrera. Sizce kimin eseri? Tabi ki ünlü mimar Gaudi'nin. Gaudi bu şehre imzasını atmış derken çok ciddiydim! Burayı 09.00-20.30 arası ziyaret edebilirsiniz. Giriş ücreti ise 20.50 Euro.

Bir Gaudi harikası: Barselona

La Boqueria

Ünlü La Rambla caddesinde bulunan yine bulunduğu cadde kadar ünlü pazar yeri... Balık pazarı, taze sebze, meyve, peynir, et, balık ürünlerinin satıldığı daimi bir açık hava çarşısı...

Bir Gaudi harikası: Barselona

Birbirinden lezzetli meyveleri deneyebilirsiniz. Özellikle öğleden sonra çok canlıdır. Geç saatlere kadar açık kalmaz, pazar günü ise kapalıdır.

Katalunya Meydanı

Bir Gaudi harikası: Barselona

Şehrin en merkezi yerinde bulunan meydandır. Burası için Barselona'nın Taksim'i diyebiliriz. Havaalanına giden Aerobus'lar bu meydandan kalkar. 

Barri Gotic

Avrupa'nın Ortaçağ'dan kalma en geniş kent merkezi, şehrin en güzel bölgelerinden biri.

Bir Gaudi harikası: Barselona

Dar sokakları, dünyanın en büyük gotik kilisesi olan Barselona Katedrali'ni, Katalan Hükümet Binası'nı, tarih müzesini ve daha fazlasını bünyesinde barındıyor.

Bir Gaudi harikası: Barselona

VE DÄ°ÄžER GEZÄ°LECEK YERLER

Barcelona Katedrali

Picasso Müzesi

Nou Camp Stadyumu

Salvador Dali Müzesi

Barcelona Port Vell Limanı

Tibidabo Dağı

Kristof Kolomb Heykeli

Passeig De Gracia Caddesi

Opera Binası

Santa Maria Del Mar Kilisesi

Bir Gaudi harikası: Barselona

BARSELONA'DA NE YEMELÄ°?

Barselona'da her cebe ve her damağa uygun lezzetler bulabilirsiniz. Kahvaltılarda daha çok kahve, börek ve pasta tüketilir. Yemeklerde ise her türlü alternatifi bulmanız mümkün.

Bir Gaudi harikası: Barselona

OLMAZSA OLMAZ YÄ°YECEK PAELLA

İspanyol usulü bir çeşit pilavdır.  Aslında milli yemekleri dersek daha doğru olur.  İçerisinde deniz ürünleri yer alır. Paella'nın boyutları tek kişi için büyük olabiliyor aklınızda bulunsun. 

Â

Bir Gaudi harikası: Barselona

HER ÇEŞİT VAR

Tapas'ı eminim çoğunuz duymuşsunuzdur. İspanyol mezelerinin genel adı. Soğuk ve sıcak olarak sunulur. Genelde açık büfe şeklinde verilir. 

Bir Gaudi harikası: Barselona

BUZ GİBİ SANGRIA İÇİN

Sangria için İspanyol kökenli şarap kokteyli diyebiliriz. Çeşitli meyveler, şarap ve şeker ile hazırlanır. Oldukça soğuk içilmesinde fayda var. 

Bir Gaudi harikası: Barselona

KISACA BARSELONA

Gezmek ve tadını çıkarmak için en az 4 gün gerekli

Nisan-Mayıs ayını tercih edin, hem çok sıcak olmaz hem de çok kalabalık olmaz

Katalanlar'a İspanyol demeyin kızıp atarlanıyorlar

Konaklamanızı La Rambla'ya yakın yerlerden seçin

Spor ayakkabınızı ya da rahat ayakkabınızı giyin ve saatlerce yürümeye hazır olun

Havaalanından şehir merkezine Aerobus ile 20 dakikada ulaşabilirsiniz. Otobüs bileti tek yön 5.90 Euro gidiş dönüş ise 10.20 Euro

Hop on hop off otobüslerini kullanmayın. Muhteşem bir metro ağı var, bol bol metroyu kullanın

10'luk metro kartı alın, her yere metro var, renk kodu sayesinde kaybolmanız çok zor

Vaktiniz varsa trenle yakınlardaki Girona'ya ve Sitges'e gidebilirsiniz

Bütün turistik yerler için biletlerinizi internetten alıp öyle gidin, çünkü her yerde çok fazla sıra var ve 1-2 saat sıra bekleyebilirsiniz

Hırsızlık olayları çok fazla, aman çantanıza ve paranıza dikkat edin

Bir Gaudi harikası: Barselona

YAPMADAN DÖNMEYİN

Flamenko gösterisi izlemeden

Litrelerce buz gibi Sangria içmeden

Çeşit çeşit tapasları denemeden

Enfes bir Paella yemeden

La Rambla da uzun uzun yürümeden

Barseloneta'da denize girmeden, sahilde güneşlenmeden

Sokaklarda avare avare gezmeden

Kaybolmadan, ara sokakları keşfetmeden

Kendinize ve sevdiklerinize magnet almadan

AKLINIZDA BULUNSUN

Dünya hali insanın başına her şey gelebilir. Bu yüzden gideceğiniz şehirdeki konsolosluğumuzun iletişim bilgilerini, adresini gitmeden önce internetten bulun ve bu bilgileri not alın.

Her tatilcinin korktuğu şey, tatil öncesi havaalanında valizin kaybolması. Böyle bir durumda daha hızlı sonuç almak için valizinizin, diğer valizlerden ayırt edici olmasını sağlayın. Ben mesela valizime renkli bir ip bağlıyorum.

Valinizi hazırlarken, bir a4 kağıdına, adınızı soyadınızı, iletişim bilgilerinizi, nereden nereye gitmekte olduğunuzu yazın ve bu kağıdı valize, eşyalarınızın en üstüne koyun.

Gitmeden önce, gideceğiniz ülkenin resmi tatillerini araştırın. Gittiğinizde her yer kapalı olabilir!

Bir tatilde en korktuğumuz şey pasaportumuzun kaybolması. Bu yüzden pasaportunuzun ön sayfasının fotokopisini yanınızda götürün.

Hırsızlık olaylarına karşı hiçbir zaman paranızın tamamını aynı yere koymayın. Paralarınızı ayrı yerlerde, eşit olarak taşıyın. 

False