Bir garip hikaye

Güncelleme Tarihi:

Bir garip hikaye
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2011 11:42

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav tarafından ileriye dönük alacakları da ödenerek sportif menajerlik görevine son verilen Mustafa Kaplan, “gönüllü” olarak yeniden kırmızı-siyahlı kulüpte çalışmaya başladı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan kulüp genel menajeri Mehmet Dilber, Mustafa Kaplan'ın başkan İlhan Cavcav ve Gençlerbirliği kulübünü çok sevdiğini belirterek, “Kendisi bu camiadan kopamıyor ve kulüp için bir şeyler yapmak istiyor” dedi.
Mustafa Kaplan ile birlikte İsveç'e gittiklerinin basına da yansıdığını ifade eden Mehmet Dilber, “Kaplan'ın kulüpte resmi bir kimliği henüz yok. Uzun zamandır zaten bizimle, şu anda da kulübe gönüllü olarak hizmet ediyor” diye konuştu.

“Thomas Doll, Ralf Zumdick, Mustafa Kaplan, Fuat Çapa...”

Mustafa Kaplan, 2010-2011 sezonunda yardımcı antrenörlüğünü yaptığı Alman teknik adam Ralf Zumdick'in gönderilmesinin ardından son 5 karşılaşmada Gençlerbirliği teknik heyetinin başında kulübede yer aldı.

Kaplan, Başkan Cavcav'ın, genel menajer Cem Onuk'un yerine göreve Mehmet Dilber'i getirmesi ve teknik direktörlük için de Fuat Çapa ile sözleşme imzalamasının ardından kırmızı-siyahlı kulüpte bu kez sportif menajerlik görevini yapmaya başladı.

Bu arada Ralf Zumdick de Başkent temsilcisinde vatandaşı Thomas Doll'ün yardımcısı olarak göreve başlamış, ancak Alman teknik adam ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktörlük görevini üstlenmişti.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre Mehmet Dilber ve Mustafa Kaplan, teknik direktör Çapa ile takımdan gönderilecek futbolcular ve yapılacak transferler konusunda anlaşamadı.

Bu gelişmeler üzerine başkan İlhan Cavcav, sezon öncesi hazırlıklarına devam eden teknik direktör Çapa ve futbolcuların durumdan etkilenmemesi için Kaplan'ın 2 yıllık alacaklarını peşin ödeyerek, kulüple ilişkisini kesti. Ancak İlhan Cavcav tarafından işine son verilen Kaplan, yine başkan tarafından bu kez futbolcu izlemekle görevlendirildi.

Mustafa Kaplan ve kulüp genel menajeri Mehmet Dilber, 17 Ekim'de İsveç'e gitti. Ankara'dan İstanbul aktarmalı olarak Kopenhag'a giden ikili, buradan İsveç'e geçerek futbolcu izledi.

Gençlerbirliği'nin deplasmanda oynadığı ve 2-1 yenildiği Mersin İdmanyurdu maçından sonra İlhan Cavcav Tesisleri'ne gelerek eski odasına yerleşen ve bir süredir uzak kaldığı görevine “gönüllü” olarak devam eden Mustafa Kaplan, kırmızı-siyahlıların ilk yarısını 2-0 yenik kapadıkları, ancak muhteşem bir dönüş yaparak ikinci yarıda buldukları gollerle 4-2 kazandıkları Beşiktaş karşılaşmasını da protokol tribününde, ön sıralarda, yöneticilerle birlikte izledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!