GeriSeyahat Bir fotoğraf karesi gibi: Arnavutköy
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bir fotoğraf karesi gibi: Arnavutköy

Bir fotoğraf karesi gibi: Arnavutköy

Boğaz hattının en renkli rotalarından Arnavutköy atmosferiyle büyülüyor. Her gün bir yenisi açılan mekanlar ise keşfetmeye değer. İşte Arnavutköy'de gezilecek mekanlar...

İstanbul'un Avrupa yakasında bulunan güzide semtlerinden olan Arnavutköy, Kuruçeşme ile Bebek arasında yer alıyor. Semtin yüksek tepeleri Ulus'a kadar dayanıyor. İstanbul'un en iyi Boğaziçi manzarasına sahip olan Arnavutköy, aynı zamanda meşhur akıntı burnunu da içinde barındırıyor. Kendine özgü bir yeşilliği olan semt, dut ve meyve ağaçlarıyla kaplı bir koruya sahip.

Bir fotoğraf karesi gibi: Arnavutköy

İstanbul'da sahilde yürüyüş keyfi yapmak için Bebek - Arnavutköy hattı, spora ve yürüyüşe meraklı olanlar için en iyi rotalardan birini oluşturuyor. Semtte camilerin yanında eski Rumlara ait ayazmalar ve Musevi mezarlığı da bulunuyor. Boyalı Köşk Kasrı, Arnavutköy Çarşısı ve Rum - Ortadoks kilisesi semtte görülmesi gereken tarihi yapıların başında geliyor.

Son dönemlerde popüler cafeleriyle de adından sıkça söz ettiren ve gençliğin buluşma noktası haline gelen semt, yeni açılan mekanları ile göz dolduruyor. İşte Arnavutköy mekanları:

1. ANY

Semtin en merkezi yerinde konumlanan Any, tarihi beyaz bir köşkte yer alıyor. Menüde atıştırmalıkların yanında hamburger ve et çeşitleri öne çıkıyor. Haftasonları DJ eşliğinde eğlence tam gaz devam ediyor. Kahvaltı tabağı da oldukça beğeni toplayan Any, iş çıkışı bir şeyler içmek isteyenlerin de gözde adresi konumunda. Mekanın atıştırmalık tabakları da lezzeti ve büyüklüğüyle dikkat çekiyor.

Bir fotoğraf karesi gibi: Arnavutköy

2. ANTİCA LOCANDA

İtalyan mutfağının tadına varabileceğiniz Antica Locanda, arka bahçesi ile ziyaretçisinden tam not alıyor. İtalyan mutfağının en güzel örneklerini tadabileceğiniz mekanda, servis ve hizmet kalitesi de gayet iyi işliyor. Enginarlı ve keçi peynirli bruschetta başlangıç için ideal seçimlerden biri olurken, konyak sote süt dana bonfile ve somon carpaccio ise mekanın diğer spesiyalleri arasında. Geniş şarap seçkisi ile de öne çıkan mekan turistlerin de tercihleri arasında yer alıyor.

3. BODRUM MANTI & CAFE

Lezzetli mantılarıyla herkesi kendine hayran bırakan Bodrum Mantı'nın menüsünde salata, et ve tavuk yemekleri de mevcut. Çıtır bihter mekanın en çok beğenilen mantı çeşitlerinin başında geliyor. Başlangıç için çorbalarını denemeniz gereken mekanda helva arası dondurmayı da en sona saklamanızı öneririz.

Bir fotoğraf karesi gibi: Arnavutköy

False