Bir eylem ve polis

TARİH: 23.11.2009, yer: Yüksel Caddesi, saat: 17.00

Bir grup genç insan eylem için hazırlık yapıyor. Ellerinde “Derbelere Hayır” vb. dövizler var.
En önde bir davulcu... Eylemcilerin dudaklarında birer düdük. Toplasan 20-30 kişi civarında bir kalabalık ve eylemci hanımlardan birçoğu da türbanlı. Bu arada etrafta elinde telsiz olan sivil giyimli kişilerin sayısı neredeyse eylemcilerin iki katı ve bir o kadar da üniformalı polis var... Çevredeki trafik polisleri bile yakalarındaki mikrofondan aldıkları talimatla gösteri mahaline doğru seyirtmekte idiler.
Beni şaşırtan şey; her durumda göstericileri püskürtmeye hazır bekleyen kolluk kuvvetlerimiz burada tam tersi pozisyondaydılar ve adeta göstericilerin korunmaları görevini yerine getiriyorlar gibiydi.
Sizce de garip değil mi?
Ya da bana öyle gelmiştir.
Mustafa BORA

EGO emeklilerine niye kart vermez


BEN 2008 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin EGO otobüs dairesinden emekli oldum. Ama ne hikmetse biz emekli olan personele emekli kimlik kartı vermediler. Daha önceden verilen bir emirle emekli personelin otobüslerden ücretsiz yararlanmasını yasaklamışlardı. Eğer bu emeklilerede emekli kartı verirsek onlar da biner diye mi düşündüler bilemiyorum ama herhangi kurumda emekli olduğumu isbat edecek bir belgem yok.
Sadece benim emekli kimlik kartım değil emekli olan tüm personelin yok. Yaşadığım bir olayı aktarayım:
Şanlıurfa’ya gitmiştim. Misafirhaneye kayıt yaptırırken emekli kartımı istediler; yok diyemedim, evde kalmış diyebildim. Ama hani derler ya yer yarılsa da içine girsem diye düşündüm. İşte o zaman kurumuma isyan ettim. Direksiyon başında karda kışta verdiğimiz emeklerin karşılığı bu mu olacaktı? EGO emeklisine böyle mi sahip çıkacak?
Nazmi BULDAK- EGO emeklisi

Öğretmen yok, öğretmen


KIZIM, Sincan Semiha İsen İlköğretim Okulu’nda okuyor. Öğretmeni şu an başka sınıfı okuttuğu için bir aydan beri ders görmüyolar.
Vekil öğretmen de yok. Çocuklardan aidat parası topluyorlar ama okula öğretmen vermiyorlar.
Sincan Milli Eğitim Müdürü Ercan Özlü bile “Bizim yapacağımız birşey yok” diyor. 5. sınıf önemli değil diyor acaba hangi sınıf önemli hangi okul önemliymiş kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz. K.B.

Bankalara bakalım!

BANKALAR, işin çılkını çıkardı... Herşeye ‘para gözlüğü’ ile bakıyorlar,
Akbank şubelerinde hesap cüzdanı işletmek istediğinizde 75 Kuruş ‘Hesap cüzdanı yazdırma ücreti-BSMV’ istiyorlar ve sıkılmadan işleme dekont kesiyorlar.
İtirazlar kâr etmiyor, 75 kuruşu ödüyorsunuz!
‘Gaspın’ adı çıkmış... Banka müşterisine reva görülen ‘muameleye’ ne ad verelim.
M.A.

KISA... KISA....


4-20 Aralık tarihlerinde Ankara, Artvin ve Üsküp kentlerinde gerçekleşecek “15. Gezici Festival”de bu yıl “Reha Erdem Sineması: Aşk ve İsyan” (Çitlembik Yayınları) yayımlanacak. (www.festivalonwheels.org)
Yazarın Tüm Yazıları