Bir döndü, pir döndü

Güncelleme Tarihi:

Bir döndü, pir döndü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2012 17:50

Fransız raket Gael Monfils, ülkesinde düzenlenen turnuvada çeyrek finale yükseldi.

Haberin Devamı

Sezonun ikinci Grand Slam'i Roland Garros öncesi hazırlık duraklarından Nice'te nükseden sağ diz sakatlığından dolayı yaklaşık dört aydır tenise hasret kalan Gael Monfils, ülkesinin Metz kentindeki geri dönüş turnuvasında çeyrek finale yükseldi.

Fransız tenisinin yetenekli ismi Gael Monfils, sağ dizinden geçirdiği sakatlık nedeniyle aralarında Roland Garros, Wimbledon, Olimpiyat Oyunları ve Amerika Açık'ın da dahil olduğu birçok turnuvayı kaçırdıktan sonra ülkesinin Metz kentinde düzenlenen 250 puanlık ATP turnuvasıyla kortlara geri döndü.

tenisdunyasi.net'in haberine göre; dört aylık bir aranın ardından yeniden seyirci önünde çıkan Monfils, yedi numaralı seribaşı olarak boy gösterdiği Moselle Açık'taki ikinci maçında vatandaşı Nicolas Mahut ile kozlarını paylaştı. İlk servislerinden %86 oranında puan çıkardığı karşılaşmayı 12 ace ile tamamlayan Lamonf, 30 yaşındaki tecrübeli rakibi Mahut'ya 7-6(4), 7-5'lık setlerle üstünlük kurdu. Klasmanın 44 numarasına kadar gerileyen 2009 şampiyonu Monfils'in yarı final yolundaki rakibi, 2 numaralı favori Philipp Kohlschreiber olacak.

Haberin Devamı

Organizasyonun son ayağında mutlu sona ulaşan ev sahibi Jo-Wilfried Tsonga ise en iddialı isim olarak raket salladığı turnuvada ilk turu bay geçtikten sonra elemelerden gelen vatandaşı Clement Reix'i 6-3, 6-3'lük rahat bir galibiyetle geçmesini bildi ve adını son sekize yazdırdı.

Moselle Açık'taki çeyrek final eşleşmeleri şu şekilde meydana geldi:
Jo-Wilfried Tsonga (1) - Jesse Levine
Ivo Karlovic - Nikolay Davdydenko (8)
Andreas Seppi (5) - Florian Mayer (4)
Gael Monfils (7) - Philipp Kohlschreiber (2)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!