Bir doğru bir yanlış

Güncelleme Tarihi:

Bir doğru bir yanlış
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2007 00:00

Üç hakem yorumcusu Erman Toroğlu, Ahmet Çakar ve Metin Tokat, Denizli-G.Saray maçında 2 penaltı veren hakem Bünyamin Gezer’i değerlendirdi.

Erman TOROĞLU: Ben vermem

Bouzidin Serhata yaptığı harekette şiddet var. Tam bir penaltı demiyorum. Penaltı verilirse bir şey diyemem. Verilmezse şiddeti gözönüne alıp niye penaltı vermedin diyebilirim. Bünyamin Gezer doğru bir karar verdi. 90. dakikada Denizli cezaalanındaki pozisyonda iki futbolcunun yüzlerine baktığımda ben penaltı vermem. Biri topa biri rakibine bakıyor. Ümit, Allyson için "Gelsin, dokunsun, ben de kendimi yere bırakıyım" diye bekliyor.

Ahmet ÇAKAR: Penaltı değil

Bünyamin Gezer, Bouzid’in rakibine yaptığı harekete penaltı vererek bizce doğruyu yaptı. Maç boyu gösterdiği kartlar, otoritesi ve faul tespitleriyle göz doldurdu. Ama son dakikada verdiği penaltıya iştirak etmiyoruz. Ümit Karan, Allyson Santos’un geldiğini gördü, darbeyi hissettiği anda da kendini yere bıraktı. Çok tartışılacak bir karar. Ama bizce penaltı değil.

Metin TOKAT: Etkisinde kaldı

Bouzid’in ceza alanı içinde Serhat’ın üzerine sıçramasına verdiği penaltı kararı doğruydu. Ümit Karan ceza alanı içinde topla rakibi arasına vücudunu sokarak kendini bir anda yerde buldu. İnandırıcı bir penaltı değildi. Bünyamin Gezer ilk penaltının etkisinde kaldığı için normalde devam ettirmesi gereken pozisyonu yanlış değerlendirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!